Handleliste:
- 200 g smør
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 250 mg safran eller 1 ts gurkemeie
- ca. 1 ts salt
- 2 dl sukker
- 2 stk egg
- 18 – 20 dl hveteme
- 1 stk egg til pensling
- rosiner til pynt
Trill ut forskjellige lussekatter og etterhev under plast eller klede i ca. 15 – 20 minutter. (mine bærer preg av at barnehender fikk hjelpe til med å bake :)
Pensle med egg og pynt med rosiner.
Stek lussekattene midt i ovnen ved 225 °C i 8 – 10 min til de er lyst gylne.
Idag har vi hatt en koselig dag i byen. Vi har endelig besøkt pepperkakebyen som Storegutten har mast lenge om. Han ville se om han fant huset han hadde pyntet og levert, og det fant vi :) Plassering; Lido-hjørnet, for dere som er kjent i Bergen :)
Ikveld er mannen ute med jobben igjen, og jeg skal være hjemme med våre to små og pynte til mini-julebord. Svigerfamilien har som tradisjon å dra på julebord på Solstrand hotell. Helt fantastisk mye god mat serveres der; alt man kan tenke seg og litt til på koldtbord + ALLE de tradisjonelle julemiddagene! Dette skal være imorgen, og mannen og Storegutten skal dit, men jeg og Lillegutt står over i år.. Det hadde bare blitt stress med en villbass på 10 mnd ved bordet :) Litt kjipt å sende gutta avgårde uten meg, men jeg skal kose meg jeg også.. Har nemlig invitert 4 venninner på pinnekjøttmiddag imorgen. Gleder meg!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar