fredag 11. desember 2009

Karamellene :)

Nå er det flere som har spurt meg hvordan jeg får karamellene til å stivne.. og svaret er; jeg vet rett og slett ikke ;)Jeg tror det viktig at massen ikke blir for varm! Da "sprekker" sukkeret, og massen får en mer "porøs" konsistens. Jeg kokte blandingen litt lenger enn det som står i oppskriften, men på ganske svak varme.. rørte godt innimellom.

Lykke til!

7 kommentarer:

 1. Heisann! Jeg laget i går - satt de til avkjøling og det var så hard at jeg sleit med å få det ut av formen jeg hadde helt det over i. Men jeg fikk den da ut, fikk skjært opp i biter og lagt i boks. Et par timer senere var jeg i kjøleskapert og skulle finne en bit til min kjære, men da var de litt formløse og smeltet nesten sammen. Altså ikke helt vellykket, men veldig god på smak!!!

  SvarSlett
 2. Har laget karameller etter din oppskrift. De ble supergode altså!!

  SvarSlett
 3. Jeg har også prøvd oppskriften din, og de ble akkurat som de skulle :) Forrige oppskrift jeg prøvde fikk jeg ikke til, de ble altfor harde. Så takk! :)

  SvarSlett
 4. Har ikke prøvd oppskriften enda men gjett om jeg skal da!!..yes det har jeg tenkt!!he he...god førjulstid til deg og dine!!
  Klæm LInda

  SvarSlett
 5. trur æ ska prøv din oppskrift neste gang,, trur kanskje problemet va at vi ikke kokt dem leng nok.. dem smake nydelig.. va sjokoladekaramella æ laga da.. men ka gjør æ me røra som aldri stivne helt:p

  SvarSlett
 6. Hei
  Så mye godt du lager og nydelige bilder du viser. Ønsker deg en flott helg videre. Klem fra Mette

  SvarSlett
 7. Jeg fant, jeg fant! Cellofanposene ble funnet på første forsøk - veldig fornøyd med det! Nå blir det karamell-laging her i gården :-) Takk for inspirasjon!

  SvarSlett