Fløtekarameller - vær litt tålmodig :)
Handleliste:
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 100 g sukker
- 1 dl lys sirup
- 1 ts vaniljesukker
Rør smmen og kok opp alle ingredienser. Kokes under omrøring i ca 10 - 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele (kjele med slippbelegg anbefales) Sjekk temperaturen på massen når den begynner å tykne og får en gylden gulbrun farge. Temperaturen skal være 118 grader. Har du ikke steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten" : Drypp en dråpe med karamellmasse og i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
De så helt nydelige ut! *sukk*
SvarSlettÅ, det såg herleg ut!
SvarSlettHa ein flott dag:)
Klem Anne i www.anneskaar.com
Åhhh nam nam nam! Disse skal prøves!
SvarSlettTakk for tips!
Denne skal jeg prøve, takk for tips nå blir ingeniøren glad:)
SvarSlettHa en fin dag!
Dette prøvde jeg også, men mine ble ikke sånn som dine ;) hehe! I oppskriften jeg fant sto det at man skulle koke massen i 1t. Min kokte i 2t og karamellene er VELDIG bløte, så kanskje feilen jeg gjorde var at det kokte for lenge?
SvarSlettHva har du brukt til å pakke inn karamellene?
Tusen takk for tipset igår. Bounty-kulene var namnam :) Og jeg gleder meg allerede til neste oppskrift kommer fra deg!
Skjønner at jeg må bli fort frisk og komme meg ut og handle ingredienser - for du serverer den ene konfektfristelsen etter den andre!! JA, ja, det er ennå litt tid igjen, ikke sant?
SvarSlettHa en fin dag!
ska sjøl prøv mæ på sjokoladekarameller i morra. glær mæ, for de der så god ut :)
SvarSletthei! æ prøvd mæ på karamella i går, men røra mi vil ikke stivne,, den har logge i kjøleskapet siden i går! tips te ka æ kan gjør? å ka æ har gjort feil?
SvarSletthilsen kine :)
kine1985@livve.com
Dette så godt ut. Det må jeg jammen prøve! :-)
SvarSlett