tirsdag 24. november 2009

Barndomsminner fra Dalen!

På lørdag var jeg en liten tur i "Dalen"-en av de få gårdene som er igjen i Åsane. Der bor min bestefar, og jeg har utrolig mange fine barndomsminner derfra! Vi er 15 barnebarn som alle har gode minner fra tiden sammen i Dalen. Min bestefar på 87 år er veldig glad i å samle gjengen, og han inviterer gjerne alle til 17.mai-, bursdag- og romjulsbesøk! Slekten har blitt ganske stor etter hvert..jeg har ikke tall på hvor mange vi er til sammen, men bestefar er hvertfall oldefar til 16 oldebarn fra 0-6 år! Det er veldig kjekt å se at de nå koser seg på samme måte som vi gjorde da vi var små! Det første Storegutten min spør om når han besøker oldefar er "Kan jeg få sukkerbit?". Det samme gjorde jeg da jeg var liten.. eller, jeg stjal sukkerbiter... og det gjorde alle de andre også :)


I "Bakkane" lekte vi mye! Der er det epletrær, pæretre og jordnøtter, sauer og lam løper omkring og jeg husker at vi 15 barnebarn lekte barnehjem i grunnmuren fra et nedbrent hus! Vi lekte indianere og gjemte oss i jordkjelleren, og jeg glemmer ikke den gangen jeg og min fetter hadde plukket masse epler og lå i gresset og spiste de: Plutselig oppdager vi at vi er dekket av jordmaur!! Sånne små røde som SVIR og KLØR!!!! Vi hylte og skrek og løp ned til mødrene våre som vasket huset til Bestefar.. RETT I DUSJEN!! huff huff...HATER de små krypene den dag i dag!!

På lørdag da jeg var var der gikk jeg bort i "Bakkane" og mimret litt :) ..og plukket med meg masse fint fra naturen! Blandt annet noen fine greiner fra et av de store lerketrærene som står der! Nå kan jeg lage mye fin julepynt... hvis jeg får tid da!

Blir så glad av å tenke på slike gode minner!
Har du noen fine barndomsminner du vil dele?

3 kommentarer:

 1. hei! jeg leste akkurat innlegget ditt om det å bo med en 4 åring :) he he jeg kjente meg SÅ godt igjen. Det hjelper liksom ikke å svare på spørsmålene noen ganger for det venter bestandig et spørsmål til som er nærmere umuliog å svare på... morsomt å høre hvordan dere har det :)
  -Anette

  SvarSlett
 2. Hei Eva! Har snekra sammen noe greier til deg. Hehe:)

  Siden du sa du synes det var fint sånn som det var hos meg, så bruker jeg den bredden og sånn. Men hvis alt går bra, beholder du den bakg.fargen du har nå:)
  Det første du må gjøre, er å lagre en sikkerhetskopi av den malen du har nå. På den måten, hvis noe går galt, kan du bare hente den du har nå, så er alt som før. (Litt kjedelig hvis alt blir borte!)
  Det kan du gjøre under utforming-menyen og på 'Rediger HTML'. Når du har gjort det, kan du begynne å trikse litt i kodene.

  Dette foregår på samme siden, inni den HTML-boksen. Scroll deg ned til et sted der du finner:
  #header-wrapper {
  Under den linjen står det width: og et antall. Bytt ut det antallet med 1050.
  Nå er headeren din blitt lang nok til å strekke seg over tre kolonner. (Sånn at du kan ha ting på begge sider av skriften liksom).
  Et par linjer under, der det står border kan du endre 1 til 0 hvis du vil. Det får vekk den grå kanten rundt bildet på toppen. Men du må ikke det hvis du vil ha kanten der:)

  Neste ting: Scroll videre nedover til du finner:
  #outer-wrapper {
  På linjen under, der det står width: skal du også sette inn 1050.
  Nå er bredden på de tre kolonnene like stor som headeren.

  Ser du litt ned der, ser du
  #main-wrapper {
  Under ved width skal det stå 630
  På linjen under står det margin-left: og bak der (antallet) skal det stå 40

  Litt til ned finner du
  #sidebar-wrapper {
  Bak width: skal det stå 200

  Etter dette ser du et litte mellomrom. (mellom der det står ...content breaking IE sidebar float.. og der det står /* Headings
  ----------------------------------------------- */
  )
  Mellom der, altså i det mellomrommet, skal du kopiere og lime inn dette:
  #left-sidebar-wrapper { width: 150px; float: left; word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */ overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */ }

  Nå skal det være FERDIG=)
  Husk å forhåndsvise før du lagrer for å se at alt er sånn du vil ha det:)

  Hvis det er blitt noe feil eller du trenger mer hjelp er det bare å sende en melding:)
  Klem fra meg

  SvarSlett
 3. Så fine bilder av juledekorasjoner! Nå ble jeg inspirert her :)

  Koselig å høre om barndomsminner fra Dalen :)

  Det ligger en liten utfordring til deg inne hos meg, jeg tror du vil like den :)

  SvarSlett