onsdag 20. oktober 2010

Merci

I det første Paris-innlegget nevnte jeg så vidt en interiørbutikk som i mine øyne var helt fantastisk! "Merci" heter den, og holder til i et gammelt fabrikklokale i Paris. En butikk med ingen faste leverandører..de tar rett og slett inn bare akkurat det de syns er kult der og da! Nytt eller gammel. Dyre designmøbler eller billige duppedingser. De selger blyanter, klær, kjøkkenutstyr, bøker.. You name it.. :) Alt av belysning, bokhyller og bord som varer er utstilt på -selges også!Hver måned skifter de tema i butikken, og da bytter de om på alt av utstillinger og varer. Dette er for at kundene skal få en ny opplevelse omtrent hver gang de besøker Merci. Da vi var der stor det en brannbil utenfor. Dette var et symbol på at de redder silke fra tidligere kolleksjoner (som vanligvis blir brent) ved å lage f.eks putetrekk av stoffstrimler, eller rett og slett bare ved å henge stoffrullene på veggen for dekorasjon! (har desverre ingen bilder av silken)Merci har hele 3 etasjer, og i underetasjen serverer de retter laget av enkle, friske råvarer 
- mye fra egen urtehage..
Vi var så heldig at butikksjefen holdt et lite fordrag for oss, der han fortalte om Mercis konsept -å skape en butikk der alle skulle føle seg velkommen. Der alle kunne finne noe man hadde råd til, eller finne akkurat det designmøbelet man var på jakt etter. Å mikse nytt og gammelt, dyrt og billig - slik de fleste faktsik gjør det i sitt eget hjem! Hele 2. etasje var innredet forskjellige miljøer og stiler.Merci -som betyr TAKK - ble startet av Marie-France og Bernard Cohen. De hadde et ønske om å donere penger til veldedighet, uten å "si det til alle". Det som er ganske fantastisk er at overskuddet fra butikken går hovedsaklig til fattige barn på Madagaskar -og det uten at de annonserer det noe noe særlig :)


Jeg nevte urtehagen og serveringen i underetasjen. På gateplan har de også et kjøkken med "take-away". Imorgen blir det kjøkken-inspirasjon fra samme butikk :)

Sov godt!

2 kommentarer:

  1. Masse fine bilder fra Merci butikken! :) Liker de grønne skjeene ;)

    SvarSlett
  2. Herlige bilder! Høres ut som en butikk man kan tilbringe noen timer i. Det konseptet med gammel og nytt, litt herfra og litt derfra, der man selger bord og hyller som ting står utsstilt på, har vi i en butikk her i Lillestrøm. Flott butikk, med god stemning.
    Ha flotte dager. Klem!

    SvarSlett