tirsdag 11. oktober 2011

Den store kjøkkendagen

Influensaen har inntatt vårt hjem. Det er Luringen som er hardest rammet, med nærmere 40 i feber og null energi. I hele dag har han lagt på sofaen og sett film, spilt ninento og angry birds på telefonen min. Bortsett fra å kose med den lille syke, har jeg stått på kjøkkenet så og si i hele dag. Det begynte med at jeg kastet noen middagsrester da jeg lette etter noe godt i kjøleskapet - og endte med at jeg vasket ned hele kjøkkenet ;) Noen ganger i året tar jeg et skikkelig "raid" i skuffer, skap og frys - skriver ned alt vi har og lager middagsmeny for så langt lageret rekker. Tror jeg har nevn det her på bloggen før, men dette er veldig lurt! Jeg tror ikke jeg er alene om å kaste altfor mye mat som har lagt for langt inne i frysen eller dypt nedi skuffen...!? Det får heller bli litt kjedelige "man tager vad man haver - middager"  fremover, men det er ihvertfall økonomisk :)I skuffen fant jeg også en pose "1-2-3 speltbrød", så da ble det ferskt brød til lunsj! Friske urter har jeg som regel på kjøkkenbenken, men for sikkerhet skyld har jeg alltid tørkede urter i skapet. Basilikum, oregano, persille, gressløk, chilli og hvitløk - gir god smak til forskjellige middagsretter!
Som du ser er glasset på bildet merket med navn. Når man har kjøleskap med vann-/isdispenser forsyner nemlig barna seg ofte med vann selv - men de tenker ikke på oppvask! Det er bra de drikker mye vann, og supert at tilogmed 2åringen kan forsyne seg selv, men jeg ble lei av høøye stabler med skitne glass hver kveld! Det resulterte i dymo-tape på vannglassene - og guttaboys ser lett hvilket glass som er sitt! Tapen sitter ennå, til tross for utallige runder i oppvaskemaskinen :)


På kjøkkenbenken står også oppvaskkosten og zaloen lett tilgjengelig. Men zaloflasker er jo ikke direkte vakker, så her har vi oppvaskemiddel på oljekaraffelen til Rosendahl. Stativet er også fra Rosendahl.

Kanskje du ble inspirert til å rydde litt i skuffer og skap nå!? :)
Snart kan jeg forhåpenligvis vise bilder av hele kjøkkenet med nye fliser og benkepplate!!

4 kommentarer:

 1. Å, elsker rydde-raid!
  Kanskje ikke midt oppi det, men etterpå har man en skikkelig go-feeling:)
  Kanskje greit å være litt syk iblandt da?:)
  Brødet ser såå nam ut også!

  SvarSlett
 2. Lurt med opptelling i frysen og kjølen :) Har selv laget ukemeny for fireuker fremover. Økonomisk og bra for miljøet :)

  SvarSlett
 3. Hei:)
  Deilig å få gjort det, det nærmer seg jul og julevasken;)
  Lurt med klisterlapp på glasset.

  God bedring til Luringen!

  Klem Mari

  SvarSlett
 4. Takk for tips og inspirasjon! Kanskje etter høstferien?

  God bedring til de syke! :)

  SvarSlett