onsdag 23. november 2011

Stoppekran sa du?!!

Vet du hvor stoppekranen til huset ditt er?! Den på utsiden av huset...? "Holder det ikke med den inne i huset da?!" ..tenker du kanskje nå... Det tenkte jeg også da vi kappet et vannrør under arbeidet med å lage trappehull!! Trappehullet som vi endelig trodde vi hadde plassert et ukomplisert sted!!


Det var en gledens dag på lørdag. Den forferdelige lyden av boring i betong lød nesten som musikk i mine ører - det var et tegn på at vi tok et steg videre mot trapp ned til vaskerom og garderobe! At det støvet noe voldsomt gjorde heller ingenting... Ikke før jeg hørte; "VAAANN, VANN" Og plutselig sto vi midt i marerittet som jeg har hatt i det siste!! Vann som sprutet ukontrollert i huset! Og vi klarte ikke å stoppe det. Det var hovedvannledningen inn til huset som ble kuttet - altså før stoppekranen, så den gjorde ingen nytte!

 
Febrilsk begynte vi å lete etter stoppekran på utsiden, gravde opp deler av hagen, og løp som noen tullinger inn og ut av kjelleren med tusenvis av liter vann som vi fanget opp i store søppelspann! Min far var heldigvis her sammen med oss, og snille naboer kom og hjalp til, men stoppekranen var umulig å finne. For å gjøre en lang historie kort: etter 3 timer kom det en kar fra vann- og avløpsetatet og stengte av vannet slik at rørleggeren fikk fikset det han måtte - og så dusjet vi og dro på julebord ;)


Men synet som møtte oss søndag morgen var ikke noe kjekt! ALLE håndklær i huset er ødelagt og huset sto generelt på hodet etter forsøket på å redde mest mulig! Nå har vi full byggtørk med kraftige vifter og avfuktere - men det ser heldigvis ut som vi har klart å begrense skaden ganske mye, da vi slo hull i taket og ledet mesteparten av vannet ned i bøtter og kar i kjelleren.. Det kom godt med at jeg for noen år siden jobbet som skadebegrenser i et firma som tar seg av slike skader ;) 

Dagens bilder er hentet fra arkivet..kun for å minne meg selv på at det ikke alltid er slikt kaos i huset som det er nå...


..det tar nok enda litt lenger tid før jeg kan 
vise frem bilder av trappen som jeg gleder med sånn til..
imellomtiden bør du kanskje finne ut hvor du har din stoppekran!? ;)

5 kommentarer:

 1. Å nei!!!
  Det er så surt at det ikke kan beskrives!
  Håper dere kommer ut av det med minimale skader, og at det tørker fort opp.
  Sender deg en stor klem :-)

  SvarSlett
 2. å kjære vene.
  Føler virkelig med deg - fikk selv noen hundre liter kloakk i kjelleren i februar i år. Å man blir så mentalt sliten av slikt. Iallefalle for oss - da begge barna ble uten soverom og oppholdsplass. Desto deiligere når alt kommer i orden igjen.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Uææhhh, skrekk!!
  Det har jeg aldri tenkt på nei, stoppekran nr 1 liksom;)
  Kjekt med slike innlegg, så man kan forberede seg;)

  Snartenkt og slå hull i gulvet og lede vannet ned i kjelleeren da, det hadde aldri jeg kommet på;)

  Og nå ønsker dere dere håndklær til jul eller??? (var det dårlig gjort...?)

  Klem Line

  SvarSlett
 4. Å herlighet... Snakk om uflaks og store konsekvenser!
  Smart med det hullet da ;)
  Lykke til videre og hold ut.
  Det blir BRA til slutt...
  Klem May Helen

  SvarSlett