tirsdag 4. januar 2011

Kjøkkenrydding

Har du skuffer, skap og frys fullt av matvarer som du ikke har helt oversikt over!? Det er hvertfall ikke uvanlig her i huset..og det er synd å si det; men det hender altfor ofte at mat går i søppelet pga det går ut på dato.

"Reprise-bilde"
Jeg skrev for et par dager siden at jeg skal prøve å handle maks en gang i uken fremover, men etter gårsdagens rydding på kjøkkenet trenger jeg nesten ikke å handle på 3 uker! Jeg har gjort dette et par ganger før og det er ganske genialt: Skriv ned alt du har av tørrvare, frysevare og ferskvare - og skriv deretter ukemeny der du bruker mest mulig av det du har, og kjøper minst mulig nytt! Igår kveld fant jeg mat til middager i nesten tre uker fremover, og det eneste som må handles er grønnsaker og meieriprodukter :) Det blir naturligvis ikke den mest spennende menyen, men det gjør godt for samvittigheten og så er det så herlig å få tømt skapene litt ;)

Sikkert ikke bare meg som får ryddedilla på nyåret!? :)
Ha en fin dag!

3 kommentarer:

 1. Det var genialt! Rydder gjør jeg o med jevne mellomrom, for jeg har heller ikke oversikt, men lister har jeg ikke skrevet. Sa akkurat forrige dagen at vi kaster altfor mye mat. Så kanskje skal jeg skrive lister i løpet av uka?!

  Takk for hilsen hos meg, og takk for tips. Flott bilde forresten, nydelig lys i det!
  Klem!

  SvarSlett
 2. Så lurt...
  Det skal jeg jammen meg gå løs på jeg og... vi har masse i både skap, skuffer og fryser vi;)
  Takk for gode tips!

  Klem Line

  SvarSlett
 3. Veldig lurt, får ta en sånn ryddings jeg også :)

  SvarSlett