onsdag 30. november 2011

Hvor mange dager er det igjen!?

Det er et spørsmål jeg har fått hver dag de siste 2 ukene. Lenge før kalenderen kom opp på veggen. Luringen begynte ventetiden lenge før den virkelige ventetiden! ;) ..det var en sann fornøyelse å kunne si; Imorgen skal du få åpne kalenderen!! ..problemet nå er at den forventningsfulle 6åringen ikke får sove..


Kalenderen er den samme som i fjor, og i posene er det bare noe småtteri, men nedtellingen og de bittesmå overraskelsene gleder barna sånn som bare barn kan gledes :) 24 dager til jul..det er vel på tide for meg også å reagere og begynne å krysse av ting på "to-do-listen" ..for den er laang!!

Fin fin kveld til deg!

mandag 28. november 2011

Jul i stuen, og basseng i kjelleren...

..og ikke et sånt basseng hvor vi bader og har det gøy!! Neida, under gulvet.. som et resultat av vanledningsbruddet forrige helg! Skadene viser seg å være større en hva takstmannen kunne se.. Så nå krysser jeg bare fingrene for  at vi slipper å rive opp det nye gulvet i vaskerommet og garderoben! Utleiedelen ser ut til å ha gått klar... *håpe håpe*

Hjerteformede eføy og snøkrystaller fra Sia i vinduene

Jeg hadde forresten aldri trodd at jeg skulle rekke å gjøre stuen klar til 1.søndag i advent, men natt til søndag fikk jeg ånden over meg og pyntet litt. Nå er det riktignok kun i stuen det er et snev av julestemning, og en kraftig bihulebetennelse har forhindret meg fra turen i skauen etter granbar og lerkegrener.. Men det skal nok blir skikkelig jul i huset etterhvert ;)

Lykter med bark fra København. Sopp fra Home&Cottage.

For meg handler julen mye om tradisjon, og tradisjonen tro står de fire adventslysene på peishyllen. Men i år har jeg kjøpt nye tall med et litt strammere uttrykk. Tall i tre fra Home&Cottage som egentlig var hvitmalt - jeg har farget dem med grå-blyant ;) Lysene skal få litt granbar rundt seg, jeg har bare ikke kommet så langt......

Hvordan står det til hos deg!? Er du i rute?

fredag 25. november 2011

Vinn Wik & Walsøe

På Bryggen i Bergen ligger det en fin butikk :) Ting! Her finner du fine ting fra bla. Normann Copenhagen, Blafre, Kähler, Vipp, Muuto, iittala..You name it! Vi legger av og til turen til byen for å ta søndagsturen på Fløien, og da er det jo koselig at en sånn fin butikk holder søndagsåpent også! Og jeg må innrømme at Ting har vært redningen de gangene jeg plutselig husker på bursdagsbesøket vi er invitert i en søndag ettermiddag ;)
Butikkene er også å finne i Oslo, Stavanger, Tromsø, Førde og Trondheim, men nå trenger du ikke lenger å bo i disse byene for å handle hos Ting. Denne uken åpnet nemlig Ting.no sin nettbutikk, og i den forbindelse sponser de denne giveaway her hos meg ;)
 

Jeg har gleden av å kunne gi en av mine lesere 2 Alv krus fra Wik &Walsøe. Selv liker jeg serien veldig godt, og det gjør det jo ekstra gøy å kunne glede en av dere med denne fine førjulsgaven!


Trekningen vil finne sted 3.søndag i advent, altså 11.desember! 
Reglene for å delta er ganske vanlige..
Du kan få 4 lodd tilsammen, husk å skrive i kommentarfeltet hvor mange lodd du tar!

1. Lodd for kommentar på dette innlegg
2. Lodd for å linke på facebook eller egen blogg (bruk giveaway-bildet)
og så får følgere av bloggen 1. ekstra lodd :)


Lykke til
Jeg skulle ønske jeg kunne delta selv ;) 

PS: Jeg har fått noen meldinger om at ikke alle får lagt igjen kommentar på innlegget. 
Isåfall kan du sende meg en mail, og så får du et lodd for det :)

torsdag 24. november 2011

Følg med..

..imorgen ;)

God kveld til deg!!

I en bakgate..

..i København, kom venninnnen min og jeg over en koselig butikk! Notre Dame tror jeg den het. Her kunne man, for en billig penge, kjøpe alt fra julepynt til kjøkkenutsyr og sysaker :) Vi var egentlig på jakt etter et en liten kafe hvor vi kunne spise frokost.. Og det ble en sein frokost for å si det sånn, for dette var en butikk man kunne gå rundt og rundt i og oppdage nye ting hele tiden!


Butikken fant vi siste dagen, etter at vi hadde sjekket ut av hotellet, så det var begrenset hvor mye mer det var plass til i kofferten. Men et par "strikkede" lysglass, litt bakeutstyr og en skål i bambus fikk plass i håndbagasjen! Skålen var egentlig full av klementiner..men de fikk bein å gå på da guttaboys oppdaget de  ;)

Nå skal jeg på treffe en bursdagsdamejente på kafé!
Gratulerer med dagen ♥

onsdag 23. november 2011

Stoppekran sa du?!!

Vet du hvor stoppekranen til huset ditt er?! Den på utsiden av huset...? "Holder det ikke med den inne i huset da?!" ..tenker du kanskje nå... Det tenkte jeg også da vi kappet et vannrør under arbeidet med å lage trappehull!! Trappehullet som vi endelig trodde vi hadde plassert et ukomplisert sted!!


Det var en gledens dag på lørdag. Den forferdelige lyden av boring i betong lød nesten som musikk i mine ører - det var et tegn på at vi tok et steg videre mot trapp ned til vaskerom og garderobe! At det støvet noe voldsomt gjorde heller ingenting... Ikke før jeg hørte; "VAAANN, VANN" Og plutselig sto vi midt i marerittet som jeg har hatt i det siste!! Vann som sprutet ukontrollert i huset! Og vi klarte ikke å stoppe det. Det var hovedvannledningen inn til huset som ble kuttet - altså før stoppekranen, så den gjorde ingen nytte!

 
Febrilsk begynte vi å lete etter stoppekran på utsiden, gravde opp deler av hagen, og løp som noen tullinger inn og ut av kjelleren med tusenvis av liter vann som vi fanget opp i store søppelspann! Min far var heldigvis her sammen med oss, og snille naboer kom og hjalp til, men stoppekranen var umulig å finne. For å gjøre en lang historie kort: etter 3 timer kom det en kar fra vann- og avløpsetatet og stengte av vannet slik at rørleggeren fikk fikset det han måtte - og så dusjet vi og dro på julebord ;)


Men synet som møtte oss søndag morgen var ikke noe kjekt! ALLE håndklær i huset er ødelagt og huset sto generelt på hodet etter forsøket på å redde mest mulig! Nå har vi full byggtørk med kraftige vifter og avfuktere - men det ser heldigvis ut som vi har klart å begrense skaden ganske mye, da vi slo hull i taket og ledet mesteparten av vannet ned i bøtter og kar i kjelleren.. Det kom godt med at jeg for noen år siden jobbet som skadebegrenser i et firma som tar seg av slike skader ;) 

Dagens bilder er hentet fra arkivet..kun for å minne meg selv på at det ikke alltid er slikt kaos i huset som det er nå...


..det tar nok enda litt lenger tid før jeg kan 
vise frem bilder av trappen som jeg gleder med sånn til..
imellomtiden bør du kanskje finne ut hvor du har din stoppekran!? ;)

lørdag 19. november 2011

Mer julestemning...

Jeg kommer ikke over hvor koselig det var i Tivoli København :) 
Parken er absolutt verdt et besøk - uansett om du liker tivoli eller ei!


Det var en opplevelse i seg selv å rusle rundt og titte innom alle de små bodene/butikkene man finner der.. Se bare på dette koselige julehuset stappfullt av Lisbeth Dahl julepynt! Jeg kjenner julestemningen begynner å snike seg innpå meg... ;)

Håper du får en strålende fin lørdag!
Idag kommer min snille pappa hit for å hjelpe oss med å lage trappehull.. Spennende!!

fredag 18. november 2011

Juleparadis

Ord kan ikke beskrive hvilken fantastisk julestemning det var i Tivoli København!!
Det må bare oppleves!!



Det vakreste juleparadiset jeg noen gang har sett!



Jeg er hjemme igjen fra jentetur i herlige København. 
Shopping, opplevelser og godt selskap! ♥

Idag sitter jeg med beina høyt - etter utallige timer på høye hæler ;)

mandag 14. november 2011

Nå skjer det ting...

Vi er godt igang med ombygging i gang og vaskerom :) Forrige helg la jeg gulv og innredet vaskerom i kjelleren (bilder kommer), og igår rev vi det gamle. Trappen ned til kjelleren skal stå der det gamle vaskerommet var. Vi møtte på en del utfordringer i forhold til sikringsskap, hovedstoppekran, varmtvannsbereder og sentralstøvsuger..men etter mye grubling og bekymringer, fant vi en løsning til slutt.. uten at noen av de overnevte forholdene ble noe problem - det ble bare litt ekstra jobb for mr.Handyman ;)


Slik ser det altså ut idag. Ikke noe vakkert syn, men det er sikkert noen der ute som som syns det er litt gøy å følge med underveis i prosessen. ;) Veggene til det gamle vaskerommet ser du tydelig spor etter i gulvet. Trappen ned til kjelleren skal begynne der veggen var. Ytterdøren vår er den du ser rett frem - den fører ut i tilbygget hvor vårt nye inngangsparti en gang kommer. For tiden fungerer tilbygget som en to etasjers bod - noe som igrunn er greit å ha når man holder på med så store forandringer inne i huset, men jeg gleder meg voldsomt til vi en gang blir ferdig der også! I utgangspunktet hadde vi tenkt å gjøre det ferdig før vi lagde trapp til kjelleren..men det er vel lov å forandre på planene underveis !? ;)

 Oppe kan du skimte Lille Bøllefrø sitt rom, og nede ser du Luringen sitt rom..


Den lange smale gangen vår, har ikke akkurat vært et favorittrom i huset.. derfor lite før-bilder herfra. Men jeg tok disse to bildene av skyvedørsgarderoben, speilet og skoskapet, da tingene skal selges på finn.no :) I love finn.no!! Har solgt mange ting vi ikke har bruk for lengre ;) 

Med disse triste bildene, forlater jeg bloggen i noen dager...
Shopping og champagne i København står for tur!!
Jeg gleder meg stooort til en skikkelig husmorferie sammen med en god venninne!!

lørdag 12. november 2011

Plutselig ble det stille..

..her på bloggen igjen. Det skyldes sykdom i heimen, og denne gangen var det min tur. Jeg har hverken fått gjort noe som er verdt å blogge om, eller tatt noe særlig med bilder, men under en liten rusletur i sykehusparken fikk jeg øye på en svær hortensia-busk som høsten virkelig hadde satt sitt preg på.


Jeg har sett hortensia skifte farge før, men fargene på denne busken har jeg aldri sett lignende til. Bildene er tatt med min iPhone, og jeg syns de ser nesten litt unaturlig ut - men det var faktisk akkurat slik blomstene så ut! Nå er det mulig det er meg som lar meg lett imponere etter å ha holdt sengene en stund hehe, men jeg ble virkelig fascinert! ;) Ønsker jeg deg en Strålende lørdag!!

fredag 4. november 2011

Magisk

Jeg skrev igår at jeg hadde tenkt meg ut for å nyte det fine været.. og det gjorde jeg virkelig!! Utstyrt med kamera, varm sjokolade og siste nr av bo bedre, dro jeg ut på tur...


Vi skriver november på kalenderen, men borsett fra nakne trær, var det ikke mye som minnet om at vinteren er like om hjørnet. Kun iført en tynn genser, satt jeg meg ned og nøt den magiske stillheten som man kun kan finne ved et vann inne i skogen! Påfyll for kropp og sjel ♥

Husk å lade batteriene i blant du også ;)

torsdag 3. november 2011

Kjøkkenet

Jeg fortsetter å drømme meg bort med å lage små moodboards i huset. Alle materialer til oppussingen er i hus, så jeg leker meg litt med å sette de sammen og føle litt på stemningen de gir.


Kjøkkenet vårt er egentlig i kirsebær-finér, men vi leverte alle dører inn på et lakkverksted og fikk de lakket med billakk. Jeg er veldig fornøyd med resultatet! Det ble ganske kult med profilerte fronter i hvit høyglans - en finish litt utenom det vanlige! Nå gleder jeg meg til å få krystallflisene og den grå benkeplaten på plass. Men alt til sin tid.. først må vi gjøre ferdig kjelleren og hullet til trappen som kommer 27.november. Trappen krevde litt mer ombygging enn det vi først trodde.. Men vi er nærmere enn noensinne :D

Nå skal jeg ut å nyte det deilige høstværet, før jeg skal ta malekosten fatt..
Ønsker deg en fin fin dag!!

onsdag 2. november 2011

Ny sofa

Lykke i heimen! Jeg har endelig fått min nye grå sofa. 2 stk faktisk. To like som skal så mot hverandre midt i stuen. En puff/pall i samme serie har vi også kjøpt. Men så var det dilemmaet da; skal jeg ta de inn før jeg har lagt det nye gulvet?! Eller skal jeg vente til vi har lagt gulv?! Det er jo absolutt gøyest å ta de inn på et fint gulv, men samtidig er det jo ikke noe gøy å vente :P Idag har jeg laget et slags "moodboard" for å føle litt på hvordan stuen blir når vi er ferdig...



Jeg la ned et par av de nye gulvbordene under puffen og stæsjet litt rundt med puter og en lykt - og gjennom kameralinsen fikk jeg et inntrykk av hvordan det blir. Happy happy :)
Men det var ikke bare jeg som syns det var spennende nye møbler. Moodboardet mitt ble raskt invadert av både en nysgjerrig katt og en liten gutt med rød hårvoks i luggen ;)


Men spør du meg var det jo nettopp gutten og katten som gjorde slik at 
moodboardet fikk den stemningen jeg ønsker å ha i stuen


tirsdag 1. november 2011

1.november..

..og jeg er allerede klar til 1.desember ;) Igår handlet jeg nemlig inn 24 små gaver til adventskalenderen - alt sammen på Søstrene Grene, til den nette sum av 149,80...det kan vi like!! Små leker, hobby-saker, modelleire og litt julepynt. Mye små-nips, men jeg mener at man ikke skal "ta helt av" med adventskalenderen.


Guttene mine får åpne annenhver dag, og i tillegg får de enkelte dager en liten lapp med en aktivitet som angår begge. Det kan være at de får velge middag, tur på kino, pynte juletre..eller noe så kjedelig som å ta julevasken på rommene deres ;) Kalenderposene som jeg lagde i fjor er faktisk like fin, så da blir det gjenbruk. Selve kalenderen er en hvitmalt list med små spiker i. På spikerne henger svart silkebånn med treklyper i enden, og to svarte stjerner som dekorerer på veggen! Kalenderlisten har hengt på veggen hele året, og er full av bilder som jeg er glad i! Nå gleder vi oss til å henge opp pakkene ;)


 Har du begynt å tenke på kalender?!