fredag 15. oktober 2010

En fantastisk opplevelse!!

Plutselig hjemme igjen. Etter 4 dager i Paris er kroppen rimelig sliten! Jeg er sikker på at en skritt-teller ville fått problemer om den hadde blitt med da vi trasket rundt blandt fantastiske bygninger og flotte butikker. Beina og ryggen verker - men opplevelsen, inntrykkene og inspirasjonen jeg sitter igjen med - det er verdt litt smerter :)


Alle har sett bilder av Eiffeltårnet før, men det er noe spesielt ved det å ha tatt bildet selv. Da er det liksom mitt minne. Som min romvenninne på turen sa: "mitt kamera og mine bilder er ikke like bra som mange andre sine, men jeg vil ha mine egne bilder i albumet mitt!" Og jeg er så enig! Den siste dagen glemte jeg batteriet til kameraet mitt på hotellrommet *Er det mulig!?*  Forferdelig irriterende! Vi var på guidet tur inne i Louvre, og jeg skal få bilder fra den dagen av en i klassen - men det er likevel kjipt å ikke ha fått tatt sitt eget bilde av feks. Mona Lisa maleriet eller statuen Nike.


Før jeg dro ned til Paris, visste jeg at jeg skulle til en fin by. Men det overasket meg at alt var fint! Alle bygninger var nydelig, med utskjæringer, søyler og skinnende gulldekor! Mange av boligbyggene hadde hage på takterrassen og flotte smijerns- gjerder og -porter var å se over alt! Til og med lyktestolpene langs veiene var fine!


Triumph buen og Notre Dame er vel nesten obligatorisk å besøke når man er i Paris..


Pga streik, fikk vi ikke besøkt Versailles. Dermed fikk vi en dag med litt mindre program, og du kan tro det var godt for slitne kropper å slenge seg ned i lenestolene som sto linet opp rundt fontenen i hagen mellom Louvre og Place de la Concorde. Det står oktober på kalenderen, men solen varmet godt og hagen blomstret! Til tross for skuffelsen over den avlyste turen til Versailles, ble det en nydelig høstdag med museum, shopping og hvitvin i Paris ;)


Tusen takk for turen kjære interiørjenter!! 
Og takk til lærere og guider som ville være med oss :)

Det var noen ting jeg savnet på turen: go'guttene mine og grøvbrød!! 
Nå skal jeg ta begge deler med neg ut på tur i det fine høstværet! 
 Håper du får en knallfin helg!!ps: Nå har det seg sånn at en tur til Paris krever mer enn ett blogginlegg.. så følg med om du vil se bilder fra en blandt annet en fantastisk interiørbutikk som vi besøkte!!

3 kommentarer:

 1. Bonjour madame....velkommen hjem igjen. Skjønner godt at kroppen verker, men så sitter du igjen med mange minner da;o) Jeg reiser nedover om 10 dager..og vet av erfaring at gode joggesko er greit å ha med i kofferten. God helg til deg fra meg

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder. Ja, Paris er en fantastisk vakker by.
  Drømmer meg tilbake dit i bildene dine.. :)
  God helg med godgutter og grovbrød! ;)
  KLEM

  SvarSlett
 3. Paris er min favorittby, har vært der mange ganger og lengter alltid tilbake....har lyst å reise dit igjen og igjen. Nydelige bilder du har tatt av fantastisk by....

  SvarSlett