torsdag 30. juni 2011

Nye utfordringer venter...


Det er bare en drøy uke igjen til guttene skal ha sommerferie fra barnehagen, og for Luringen er det ikke bare ferie, men snart slutt på barnehage. Til høsten venter nye utfordringer: Han blir skolegutt! 

Store gutten min! 
..en løs tann har han osgå, og stolt er han for det :)


I helgen var det sommeravslutning med barnehagen og tradisjonen tro, leide vi grillhuset i Kollevåg på Askøy. I år fikk de barna som ønsket det kjøre sammen med oss i båten ut dit, og du kan tro Luringen og Lille Bøllefrø syns det var stas ;)


Med ballonger, vimpler, grillmat og kake ..og selvsagt sjørøverflagg og skattejakt.. Ble det en fin fest med store og små! Kjemien mellom ansatte, barn og foreldre er helt super! Vi er heldige som har barna våre i barnehagen vår; En liten familiebarnehage med bare 10 barn :)

Tusen takk R, B og M 
for at Joakim har hatt 5 fine år hos dere :)

tirsdag 21. juni 2011

God lunsj!

Lunsjen er vel over for de fleste,
men her kommer en liten idé til hva som kan bli lunsjen din imorgen :)


Salat med krepsehaler og grønne linser

Bland ruccula, rødløk, paprika, fetaost og krepsehaler,
strø over ristede peanøtter, pinjekjerner og gresskarkjerner
og server grønne linser ved siden (evt bland inn)

Et herlig lett måltid 

Noen av dere lurer nok på hvorfor jeg ikke jubler over at eksamen er levert og at jeg er ferdiutdannet interiørdesigner. Jeg har desverre fått meg en smell i ryggen, og fikk av den grunn ikke gjort ferdig arbeidet mitt :( Derav lite blogglyst også. Forferdelig nederlag, men jeg skal ta eksamen i september i år :) 

Håper solen skinner på deg!

fredag 10. juni 2011

Gjensynsglede

Endelig har vi fått storebror hjem igjen. Han har storkost seg på tur, men vi syns det er godt å ha han hjemme igjen. "Hen e Joakim? Joakim e vekke..." har vi fått høre maange ganger for dagen, og gjensynsgleden mellom brødrene var nesten rørende å se :)


Mange av dere har lest om Luringen sitt uhell på 17.mai..og som dere ser har han en liten plasterlapp under øyet. Det er bare for å beskytte det dypeste kuttet mot sol, slik at han får et så fint arr som mulig. Ellers er alt helt fint, og der er ingen varige skader på synet :)

Nå skal fredagskvelden nytes her!
Håper du gjør det samme :)

onsdag 8. juni 2011

Litt tomt..

På denne tiden av døgnet pleier det å være mye liv og leven her i huset.. 
rett før leggetid for to gutter full av søskenkjærlighet..


Men idag er det ganske stille. Bare minstemann som er hjemme, og han blir alltid så rolig når han er uten storebror. Han har nemlig reist på hyttetur med barnehagen. 3 dager på tur sammen med de eldste barna og 2 voksne - ikke verst spør du meg :)  Det er 3.år på rad han drar på denne turen med barnehagen.. årets store høydepunkt!

Jeg tviler ikke et sekund på at Luringen koser seg på tur :) 
..men det blir litt tomt her hjemme uten han ♥

mandag 6. juni 2011

Hagen - før og etter

Nå har vi faktisk bodd her vi bor i snart 4 år. Av og til tenker jeg at vi må få fingen ut og bli ferdig med alle påbegynte og planlagte prosjekter... men, så tenker jeg meg om og finner ut at "det er jo litt oss" å styre på med oppussing og den slags. Om vi hadde bestillt håndverkere til å gjøre alt for oss, og gjøre det ferdig med en gang, så ville vi nok fort blitt rastløs og lei av interiør og eksteriør!

Jeg så gjennom noen gamle bilder fra huset her forleden dag, og da ble jeg virkelig minnet på hvor mye faktisk har gjort her hjemme! Forandringen er en fryd!! Gleder meg ubeskrivelig mye til jeg kan fryde meg over flere ferdige prosjekter.. men igjen; prosessen er jo til en viss grad en del av kosen!


Igår fikk dere se bilder av "kjøkkenet" på terassen. Denne siden av huset har fått myye av den helt utrolige arbeidsinnsatsen til mannen min. Han har, med litt hjep fra meg, forvandlet en steinrøys om til en trivelig hage. Dere som besøker oss i blandt ser at det ikke er så veldig mye forandring fra i fjor, men her på bloggen har jeg ikke vist noe særlig av oversikstbilder.


De hvite møblene på terrassen er fra Plantasjen. Ikke verdens beste kvalitet, men jeg liker de :)

Favorittkroken når nordavinden står på. 
Understellet til bordet er laget av restematerialer, mens bordplaten er en stor skiferstein.

Nå venter jeg bare på at sommeren skal vise seg for fullt i Bergen også..slik at det faktisk går an å nyte hagen litt!  

Er du klar for noen grå og triste før-bilder!?

 Her kommer de...



Det siste bildet er tatt inne fra det som idag er spisestuen vår.. 
det er her jeg sitter i skrivende stund ;)


Henger meg NIB sin uterom-utfordring med dette innlegget også jeg..
Håper du har en strålende dag!!

søndag 5. juni 2011

NIB utfordring: Uterom

Det blir langt mellom innleggene her for tiden, så da er det bra at NIB utfordrer oss :) Og uteplass-blogging passer jo perfekt nå. Idag har vi faktisk litt sommer i Bergen også. Herlig å nyte søndagen ute! Vi har bare slappet av og kost oss, og en båttur til byen for å kjøpe is er alltid kjekt!


Favorittbenken min på terrassen som mr.handyman har bygget, viste jeg i i fjor i dette innlegget, men jeg tror ikke jeg har vist bilde av grillbenken han har snekret. Den er enkelt og greit bygget opp av terrassebord og grillen er en helt ordinær gassgrill som sto på stativ. Vi har bare fjernet stativet og tilpasset benken etter grillen. Gassbeholderen står i skap under. Jeg er strålende fornøyd med denne også.. men vurderer sterkt å male den hvit og få en blikkenslager til å lage en sinktopp til den. 

Tips: Vi tar alltid inn grillen om vinteren, men den blir stygge likevel. Jeg sprayet grillen med svart motorlakk som tåler høy varme, og det gav den virkelig et løft :) 



Jeg er veldig glad i friske urter, og syns det er gøy å dyrke selv. Vi har ikke noe stor hage å skryte av, men oppå grillbenken har jeg laget meg en liten kjøkkenhage. Det lille drivhuset kjøpte jeg på plantasjen, og det skjermer de sarteste urtene mot den kalde nordavinden som vi blir servert en god del av her! I fjor plantet jeg urter og grønnsaker i bed, men den beryktede brunsneglen tok knekken på det meste. Hittil har urtene og salaten min fått stå i fred i pottene på benken :)

Det kommer nok flere uteplass innlegg herfra fremover. Nå er vi nemlig ferdig med å legge brostein og belegningstein rundt tilbygget, og er såvidt igang med maling av hus. I og med at jeg er midt i innspurten av siste skoleår, sier det seg selv at jeg desverre ikke kan bidra like mye på bygge-/male-/pusse opp fronten, men det er veldig kjekt å se at ting begynner å ta form her :)


Nyt det lille som er igjen av søndagen,
og ta gjerne en titt hos Norske interiørblogger for å se mange flotte bidrag i uterom utfordringen!