fredag 30. januar 2015

torsdag 29. januar 2015

BARNAS PERSONLIGHET I INTERIØRET (DEL2)

For noen uker siden skrev jeg litt om hvor viktig jeg synes det er å inkludere barnas kunstverk i interiøret. Jeg er ikke den som henger opp hver minste tegning som kommer hjem fra barnehagen/skolen, men noe av det som blir laget glir rett inn! For eksempel dette fine brettet som jeg fikk til jul av minstemann :) Jeg liker det kjempegodt! Det pryder salongbordet sammen med lyshusene fra Kähler. 


Muuto-pusen glir rett inn i interiøret mitt også ;) 


Har jeg fortalt om den gangen Lillegutt kom hjem fra "mini-Sats" med en skikkelig kul tegning av et monster!? En svart/hvitt tegning som fikk glass og ramme og hedersplass i tv-stuen. Jeg tror den sto fremme i nesten ett år før lillegutt plutselig en dag spurte meg hvorfor jeg hadde den tegningen fremme.. "Fordi jeg syns du var så flink som tegnet den" svarte jeg... Men da kunne han fortelle meg at denne tegningen hadde han fått av en fremmed gutt på MiniSats..!! Hehe, tegningen har ikke lenger hedersplass i tv-stuen for å si det sånn ;) 



BARNEBURSDAG ..og litt tanker rundt det!

Ikveld var det en liten gutt som sovnet fort her i huset. Det tar på å fylle 6år, stå tidlig opp og feire fra morgen til kveld :) Idag har gutter og jenter fra barnehagen vært på besøk, og lillegutten som har blitt stor, hadde et sterkt ønske om dragebursdag! Jeg prøvde å foreslå discofest og så for meg at det skulle være nok å pynte enkelt greit med masse farger og glitter... men neida, han hadde planen klar ;) Her var det kun filmen "Dragetreneren 2" som gjaldt.. Og da ble jeg igjen en av disse mødrene som lager temafest med avansert kake osv... 



Man leser stadig vekk om frustrasjonen rundt dette med barnebursdager og at det har en tendens til å ta litt av. Jeg er egentlig helt enig, og husker selv at de "helt vanlige" bursdagbesøkene vi gikk i var helt super; Platekake med sjokoladeglasur og kokos-strøssel, gele med sugerør og 4 sorter brus i ett glass - eller brusflaske med spikerhull i korken. Gøye bursdagsbesøk som ikke kostet all energi og skjorten for foreldrene som stelte i stand! Det viktigste er vel at bursdagsbarnet får feire sammen med vennene sine! 

Nå er det jo veldig populært å ferie bursdag både på lekeland, akvariet og badeland. Vi har prøvd litt av hvert, men personlig synes jeg det er kjekkest å ha besøkene hjemme. Det er da man får sjans å bli bedre kjent med barnas venner, og jeg tror bursdagsbarnet selv syns det er veldig stas å ha huset fullt av lekekamerater!  ..og ikke minst; det koster mye mindre! ..iallefall regnet i kroner...kanskje ikke mindre tid og enerngi ;) 


Man kan selvfølgelig lage dyre hjemmebursdager også, med kjøpt designerkake og spesialkjøpt dekor - men her lager jeg alt på budsjett! Jeg kjøper svært sjelden inn pynt til én bestemt fest. Jeg roter i skuffer og skap, og bruker det jeg har. Helt oridnære papptellerkener fra Europris - 25kr for en hel haug, servietter fra Søstrene Grene eller Ikea, og vanlige plastkopper fra Rema.. funker helt fint! Men så pimper jeg det litt opp da... Kakeborgen jeg lagde kostet kanskje 70-80kr(?!). Egentlig ønsket han seg en dragekake - men det orket jeg ikke tanken på å lage, så da ble platekake bygget lagvis til en borg, med en drage på toppen! Dragen hadde vi fra før! Bildene på muffinsene er googlet, printet og laminert ;) Det samme gjorde jeg med bordbrikkene. Laminerte A4 ark med bilder av heltene fra Dragetreneren. I lekekassen fant jeg flere drager og sauer (ja, de er med i filmen) og danderte det utover bordet sammen med muffinsene og grønn sisal som jeg har hatt liggende i sikkert 9 år - Det ligger mye rart i eskene mine på hobbyrommet ;)

JA, jeg har brukt en del tid på å stelle i stand til denne festen - men jeg har tid til det! For min del handler det mye om at jeg syns det er gøy å planlegge og være kreativ. Jeg liker å prøve å få det til..men jeg har enda ikke funnet bakegleden - misliker faktisk sterkt det å bake ;)


SE så fornøyd lillegutten ble da!!
...men helt ærlig så tror jeg smilet hadde vært like stort
 om det sto 6 lys på en flat kake med nonstop på...





mandag 26. januar 2015

FEBER. FEST. HALSBETENNELSE. BALLONGER...

...Det er det som preger hjemmet vårt for tiden. Vinterinfluensaen har herjet for fullt her i over en uke..slik den sikkert gjør hos mange av dere også?! Vi pøser på med pencilin og paracet og håper alle blir frisk til Lilleguttens 6årsdag på onsdag. Da kommer en gjeng med gutter og jenter hit til fest :)


I stuen idag ligger ballongrester etter familiebesøket vi hadde i går..både vertskap og noen gjester var syk, men lillegutten ville jo selvfølgelig ha bursdagsbesøk til tross for at han har halsbetennelse  ..han har jo gledet seg i månedsvis til å bli 6år :)

mandag 19. januar 2015

SPISESTUEN

Lite nytt her. Jeg liker lyset i spisestuen, og elsker Hay stolene mine! Men det er en grunn til at du bare får se spisestuen fra denne vinkelen ;) Skal jeg fortelle deg en hemmelighet?! 


...Den eneste veggen i rommet har en mørk lilla tapet med krusseduller og "blader" på! Jeg husker jeg elsket den en gang.. men den har leeenge stått på listen over ting jeg har planer om å gjøre noe med. Den passer ikke inn i interiøret mitt i det hele tatt, og ødelgger helheten. Men så var det det å få den ned fra veggen da..! Evt behandle veggen på en eller annen måte. Min mann nekter å hjelpe meg her, fordi han mener vi nettopp pusset opp dette rommet, så jeg må gjøre hele jobben selv. Ny tapet er kjøpt inn for lengst, men jeg kan ikke bare tapetsere rett oppå den gamle pga mye struktur..

Noen som har noen gode tips for å gjøre dette raskt og greit!? :) 



fredag 16. januar 2015

FAST INVENTAR UNDER SPISEBORDET



♥ Muuto-pusen 



NÅ ER DET FREDAG OG HELG IGJEN, HURRA!!
Vi skal besøke noen venner på hytten :)


mandag 12. januar 2015

TØRKESTATIVET I STUEN

Da vi holdt på å bygge ut og lage nytt inngangsparti for 3 år siden, gikk jeg til innkjøp av Hee Lounge Chair. Jeg fikk overbevist mannen i huset om at denne var super å ha i et inngangsparti, og at stolen som skulle stå der ikke behøvde å være noe god å sitte på. For han mente jo at denne stolen var ubrukelig! Uansett, jeg kjøpte stolen jeg, og den fikk stå i hallen en stund....men nå er jo jeg litt glad i forandring i heimen, så denne stolen har fått lov å flytte litt rundt, og nå står den fint plassert i husets hjerte ;)


Når vi har gjester tar som regel mannen seg av rydding etter maten (jeg har jo tross alt gjort alt det andre, hehe). Og når han er klar for å sette seg i sofaen sammen med oss andre, er det bare HAY'en som er ledig...for det er jo ingen som frivilig setter seg først på denne ;) Jeg har ikke telling på hvor mange vitser og stygge ord han har lirt av seg om stolen mens han sitter på den...

Hva jeg syns om å sitte på den skal jeg ikke uttale meg for høyt om..
men den har ihvertfall gitt oss en god del latter i selskapene våre! ;) 



søndag 11. januar 2015

KALENDERHYLLEN I NY SETTING

Har du sett adventskalenderen som jeg og min far laget? 


 Jeg syns det var litt kjedelig å bygge et møbel som bare skulle få stå fremme én måned i året..
så den får stå i stuen en stund til ;) 


Har du hatt en fin helg?! Her hos oss herjet stormen Nina noe voldsomt i går. Heldigvis fikk vi ryddet vekk diverse ting og tang fra hagen før stormen slo til for fullt. Men Nina tok med seg gassgrillen som sto innbygd i utekjøkkenbenken, og slengte den fra seg 1 meter unna naboens Porche! Jeg sto ute og filmet bølgene da det sjedde, og så plutselig grillen høyt oppi luften...Skummelt! Helt syke krefter! Jeg er bare lykkelig over at ikke grillen traff noe eller noen!

Håper den kommende uken blir fin! :) 


fredag 9. januar 2015

EGENDESIGNET LAMPE

Jeg har lenge irritert meg over dårlig belysning i spisestuen, men lampekjøp har ikke fått plass i budsjettet.. iallefall ikke Oslo Wood lampen som jeg egentlig ønsket meg. Plutselig en kveld gikk det et LYS opp for meg... og stumtjeneren jeg hadde laget av kosteksaft fikk ikke lenger være stumtjener..

 

Den lilla lampeledningen hadde jeg liggende, så da var det bare å sette sammen. Guttene var ikke helt fornøyd med at jeg stakk av med støpselet fra deres lampe i kjellerstuen..sånn kan det gå når mor blir litt ivrig ;) Men nå har jeg kjøpt nytt støpsel til dem, OG pusset opp tv-stuen deres, så nå er de fornøyd igjen!


Jeg har fått litt ymse tilbakemeldiger på denne lampen her ;) ...den er jo litt rar, men jeg liker den likevel jeg! Den gir hvertfall lys i den mørke kroken i spisestuen, og lys er viktig! Du kan ha det så fint du bare vil, men i mørke blir jo det meste bittelitt trist. NiB og Saxi lurer på hvordan vi lyssetter hjemmene våre. Her henger det opp til flere pendler i alle rom. Jeg er ganske ømfintlig for skarp lys, så hos meg har lampene dimmer. Veldig greit å kunne tilpasse belysningen etter stemning og aktivitet. HER, HER , HER og HER kan du se mer av hvordan jeg lyssetter hjemmet mitt, og hos Norske interiørblogger finner du link til mange andre belyste hjem :)



torsdag 8. januar 2015

BARNAS PERSONLIGHET I INTERIØRET

Jeg vet hvordan jeg vil ha det hjemme. Det er ikke lett for de andre i huset å slippe til ;) MEN jeg syns det er viktig å vise barna at man setter pris på tegninger og diverse som kommer hjem fra barnehage og skole.. De er jo SÅ stolt! Og noen av tingene kan faktisk være veldig fine! På veggene her i huset har vi for eksempel ingen kjøpte bilder. Bilder er malt/tegnet av meg eller barna (mannen i huset bidrar ikke så veldig på den fronten ;) ..og så har vi litt fotografier, men her bør jeg skjerpe meg. Nyttårsforsett 2015: Familiebilder på veggen!! 


En av mine favoritt pynteting er dette spøkelset med heksehatt og store horn :) Den kom lillegutten hjem med etter at de hadde hatt om fantasifigurer i barnehagen. Han glir jo rett inn i interiøret mitt!


Fotavtrykket som ble tatt i en fei en dag da begge guttene var syk, er også en favoritt. Jeg har glemt å skrive dato på, og det ble funnet sammenkrøllet i et skap ca 4 år etter det ble trykket...men jeg klarte å redde det med glass og ramme :) Tipper guttene var 2-3 mnd og 3,5år da dette ble laget. Uerstattelig!!

Jeg vil vise flere ting som guttene har laget, men for øyeblikket er det en svart sky som setter stuen min i et dårlig lys. Får ta bilder en annen dag....


HA EN FORTSATT FIN DAG


onsdag 7. januar 2015

GODT NYTT ÅR

Hei hei du som er innom! Vi er allerede én uke inn i 2015. Håper du har hatt en bra start på året!? Jeg har pådratt meg januarsyndromet i år igjen... I dét julepynten pakkes ned, bobler kreativiteten og behovet for forandring! Før kartongen med julepynt har flyttet opp igjen på loftet, svinger jeg rundt med malekosten eller en hammer. I år har jeg til og med lekt elektriker og laget meg en lampe :) Du skal snart få se..


En annen ting som er obligatorisk når juletreet blir slengt ut i hagen (for å ligge der i noen mnd;) er å fylle på med grønne planter! Herlig med den friske grønnfargen i huset etter en måned med julerødt og stjerner i vinduene...