mandag 30. januar 2012

Cakepops og på hode ned trappen!

Som jeg nevnte i forrige uke, kom oppussing litt i veien for de store bursdagsforberedelsene.. Jeg lovet min kjære at jeg ikke skulle bruke mye tid og energi på kakebakst og borddekking! ..og jeg trodde jeg skulle klare å holde løftet da jeg bestemte meg for å hive meg på trenden og lage cakepops, og bare det - I forskjellige varianter da selvfølgelig!


Lite visste jeg da om at jeg på fredag skulle falle ned trappen (nei ikke den nye, den falt jeg i noen dager tidligere....denne gangen i det uferdige tilbygget). Jeg slo meg både gul og blå fra topp til tå - og måtte faktisk rope om hjelp til mine to små, som så godt de kunne, mest sannsynlig reddet mammaen sin fra å knekke armen... vanskelig å forklare, men armen viklet seg fast mellom trinnene, og ble bøyd i feeil retning! ...jaja, nok om det - det gikk heldigvis bra, men det resulterte i at jeg ble liggende med sterke smerter i bla. armen, og fikk ikke begynt på maten før lørdag kveld....


..og så var det cakepopsene da! Hvorfor var det ingen som fortalte meg at det skulle ta 7timer å lage de!? Nå styrte jeg riktignok med å lage lasagne til 16 mennesker osv. samtidig da..men 7timer var litt mer enn det jeg hadde sett for meg,  hehe... Kan jo kanskje ha noe med at jeg laget over 100 stk i forskjellige smaker..



Bordet ble superenkelt dekket med papirduk, servietter og kopper med lokk fra Rema1000. Ingen fat! Jeg hadde planer om å lage små poser og bokser til popcorn og pommes frites, men i tidspresset fikk meg til å tenke ut en kreativ nødløsning, så det ble store muffinsformer i stedet :) Det fungerte helt fint! Ketchup i plast-shotglass, pølser og kaker på pinner! Helt genialt når barnebesøket var ferdig, og det var bare en drøy halvtime til familiebesøket sto for tur - en stor søppelsekk og en mopp over gulvet, og så var huset klart igjen...

Idag er det på'an igjen med nytt besøk...
Ønsker deg en flott uke!

søndag 29. januar 2012

Bursdagshelg!

En hektisk, men koselig helg er nesten forbi. Selve 3årsdagen var på lørdag, og da koste vi oss med deilig frokost med kake selvfølgelig, en tur på McDonalds og bålbrenning i fjæresteinene med venner :) Idag har 35 små og store vært på besøk for å feire go'gutten, og i morgen kommer en pulje til ;)



En lykkelig og sliten 3åring sovnet under lesestunden i sofakroken ikveld ;) 

 Du skal få litt bilder av den enkle, men dog tidkrevende borddekkingen - forteller mer imorgen!

Sov godt!

Ps: Er det noen som har peiling hvor jeg kan ha kjøpt eggeglasset med pusen på..og om de er mulig å oppdrive ennå?! Vet at jeg kjøpte de da jeg bodde i min første leilighet - for mange herrens år siden :p

fredag 27. januar 2012

Oppussing og barnebursdag...

Lille Bøllefrø og jeg nyter en rolig morgen, med hver vår pc i fanget, hehe :) Bokstavtrening på FisherPrice sin Laugh Top(!) er lærerikt og gøy....men vi har egentlig alt annet enn god tid!! Imorgen er nemlig dagen som Lille Bøllefrø har sett frem til i laaang tid - 3års dagen! Muffins til å ha med i barnehagen står klar på kjøkkenet - men det er vel det eneste som er klart også....


Blant venner og familie er jeg vel egentlig kjent for å legge mye tid i disse barnebesøkene...og kaker, pynt og bursdagsbarnets klær skal helst matche eller ha et tema ;) Helgens feiring blir desverre litt mer av det enkle slaget, da huset vårt som kjent er under oppussing.. Gulvlegging og innredning stjeler av min kakebaketid. Jeg syns det er kjipt!! -men samtidig vet jeg at Lille Bøllefrø blir fornøyd så lenge han har noe søtt å tilby vennene som kommer på besøk ;)  

Festens tema: Barnevennlig og fargerik fingermat og pinnemat! 
..så får vi se hvor mye jeg får tidtil å lage..

Fiin fredag til deg!

mandag 23. januar 2012

Oooo store Lykkedag!!

Denne dagen har jeg ventet leenge på! Trappen ned til garderobe, vaskerom og tv-/lekerom er på plass :) Montøren kommer tilbake for å flikke litt, lister må vi få på.. osv osv... det er alltid noe ;)

..enn så lenge får du en liten sniktitt:)
Fortsatt god mandag til deg! 

Tivoli interiør...

København viste seg fra sin stormfulle side på lørdag, og kamera ble liggende dypt nedi vesken for å ikke bli vått.. Ikke ble det shoppet så mye heller, men litt småting ble med hjem. Jeg kommer til å vise etterhvert.. ;) Jeg angrer imidlertid på at jeg ikke tok flere bilder på hotellet, for der var det virkelig et lekent interiør. Levde ihvertfall opp til navnet; Tivoli hotell!


 

Hotellet er innredet i alle regnbuens farger..og vel så det ;) Stilige lamper og klovner(?) på putene.. Litt mye min del, men sittegruppen med ca.10 røde og hvite Svaner av Arne Jacobsen falt i smak hos meg..!

Ønsker deg en leken dag! :)

søndag 22. januar 2012

Kjære trapp!

Du er nå hjertelig velkommen til vårt hus!!


....måtte du passe heelt perfekt ;) 

..jeg kommer til å ha mareritt om at vi har målt noe feil og at trappen ikke passer :P Hullet på veggen skal få en diskret skapdør forran seg. Inni der er nemlig varmtvannsbereder og stoppekran, og de vil vi gjerne ha lett tilgjengelig! ...vi vil nødig oppleve at vannet fosser ukontrollert igjen!! ;)

Imorgen klokken 0830 kommer trappemontørene 
Gjett om jeg gleder meg da!? :)

Arkitektur København!

Jeg er hjemme igjen fra fine København. Det var som sagt en jobb-tur for min kjære dette her, og fredagen gikk med til møter med påfølgende gallamiddag på kvelden :) Mens han satt i møter, var jeg å en guidet busstur rundt for å se på nyere arktitektur i hovedstaden. Det var fantastisk mye stilig å se!

 

Jeg skulle gjerne vist dere flere flotte bygninger, men jeg satt jo inne i en buss, så fotograferingen ble en utfordring.. I tillegg snakket guiden naturlig nok dansk.. og der sliter jeg litt ;) Men jeg fikk med meg at Copenhagen Towers til venstre er et 25 etasjers hotell, med tilhørende 7 etasjer konferansesenter og et kontortårn på 10 etasjer. Hotellet er et såkalt grønt hotell, med blandt annet sine intergrerte solcellepanel og nedbrytbare sjampoflasker... Det kan vi like :) Det grønne bygget til høyre er under oppbygging, og skal faktisk brukes som eldreboliger!

Guttaboys koser seg fremdeles på hyttetur med barnevakten, så vi har sovet lenge idag - for første gang på ... jeg aner ikke hvor lenge det er siden sist!  Nå skal vi legge litt parkett, liste tak og gjøre klart til trappen som kommer imorgen tidlig!! :) :)

onsdag 18. januar 2012

Snart på tur...

..til København, igjen :D


I november var jeg på en veldig koselig jentetur til København, og grytidlig fredag morgen flyr jeg ned dit igjen :) Denne gangen er det sammen med min kjære, men for hans del blir det en del jobb. Dvs at jeg får noen timer for meg selv i byen, i tillegg til at jeg skal på en guidet busstur for å se på nyere arkitektur! Tror ikke jeg får problemer med å slå ihjel de ledige timene.. men har du et tips om et sted eller butikk jeg bør besøke, kom gjerne med det :)

Snart 3

Det planlegges bursdagsfest om dagen. Lille Bøllefrø fyller 3 år neste helg, og det må selvsagt feires - med intet mindre enn 3 besøk! Når man er så heldig å være omgitt av mange fine mennesker, syns jeg det er greit å dele opp feiringen slik at bursdagsgutten får glede av gjestene sine! Det blir et familiebesøk, et vennebesøk, og så blir det et besøk av venner fra barnehagebarn. Lille Bøllefrø går i en liten familiebarnehage, så derfor kan vi invitere alle derfra også ;)


Til familebesøket har jeg laget en tradisjonell invitasjon i vanlig bildeformat, men til barnehagebesøket laget jeg en ny variant - alla en "savnet-katt flyer" ;) Det har begynt en del nye barn i barnehagen, og jeg kjenner ikke foreldrene, så derfor henger jeg opp en lapp på oppslagstavlen. Små lapper med kontaktinfo og tidspunkt kan rives av! Jeg syns dette var en grei løsning, men den kan selvsagt bare brukes så lenge alle blir invitert!


Ønsker deg en fin onsdag!
Her skal det males

mandag 16. januar 2012

Sunt og godt

Mango med lime!

til mitt forsvar: Solen hadde for lengst gått og lagt seg da disse bildene ble tatt ;)


Er du sånn som meg!? 
..kjenner du søtsuget rett etter middag!?
..men skal liksom ikke spise snop i ukedagene..!?

Del en mango opp i terninger, og skvis over litt saft fra en lime!
MMMmm

Hva er...

.... tre+ tre + tre + tre + tre + tre + tre + tre + tre + tre ?!
spurte Luringen sin far om i helgen....

Det er vel 30 det..!? svarte han



Nei, det er en hel skog 

En gammel vits/gåte, men den var overhode ikke ventet av 6-åringen :) 
Han storkoser seg forøvrig på skolen. Kommer stadig hjem 
og forteller om nye ting han har lært eller nye venner han har fått. 
Det er morsomt og kjekt å se, og som foreldre blir vi 
stolt over den lille gutten vår som har blitt så stor! 


 Håper du har det fint der du er!
Her hos meg kan solen skimtes bak de lette skyene :)

søndag 15. januar 2012

"Ooo..nå mangler det bare en ting...

...og det er leker!!" 
 utbrøt Luringen da han han kikket ned i trappehullet. 

Gulvet er ferdig og rommet begynner å ligne på noe... men da jeg svarte med; "vi mangler jo trapp også", så han på meg og sa: "FÅR vi trapp da!?" ..han har visst begynt å miste troen på at trappen kommer da det har tatt litt myyye lenger tid enn det skulle pga vannskaden...


Guttaboys gleder seg ihvertfall til å flytte de stoore gode sacco-sekkene  
som de fikk til jul, ned i sitt eget lille lekerom og tv-krok! :)

Fortsatt god søndagskveld til deg!

fredag 13. januar 2012

Herlige fredag!

Når helgevasken blir tatt om torsdagen, ligger alt til rette for at fredagen skal bli fin! ..og for første gang på lenge fikk vi en sånn fredag idag :) Familie-filmkveld med pannekaker til guttaboys, og fajitassalat med hjemmebakt focaccia til oss..Mmm!


Nå ligger de små på lading - imorgen er vi klar for årets første tur i slalombakken! 
Spent på om Lille Bøllefrø er litt mer stødig på skiene i år ;)

Fortsatt god helg til du som er innom!

torsdag 12. januar 2012

Tak og vegger..

..er sparklet og malt, og jeg er endelig igang med å legge gulv i kjelleren :)

På bildet til venstre; trappehullet sett fra kjelleren.

Jeg har alltid sagt at det er godt med gode naboer, og idag var det flaks at en av de var hjemme...! Da jeg skulle hente noe i boden, kom et kraftig vindkast som smalt igjen døren, og på innsiden er der ingen dørhåndtak!! Febrilsk lette jeg etter et skrujern el. til åpne døren med - uten hell! Til slutt var det bare å sende melding til naboen..hehe! Takk for hjelpen! :) 
 



tirsdag 10. januar 2012

Små detaljer..

..som gjør meg glad på kjøkkenet!


Friske urter og en skål med fersk hvitløk må man alltid ha syns jeg ;) 
Og det er greit å bli minnet på å smile en gang iblandt! 


Ha en fin dag videre! 
Jeg holder på å rydde og organisere litt i heimen

søndag 8. januar 2012

Det går fremover...

2.januar røk julepynten til her i huset - og det resulterte i at jeg "måtte" på shopping på samme dag ;) På Living fant jeg puter i akkurat den blåfargen jeg hadde sett for meg. De hadde en veldig stiv og syntetisk innerpute, men når pute m/trekk kostet 79 kroner gjør det ingenting - det er jo bare å bytte innerputen ut med en god dunpute :)


I samme butikk fant jeg også lysestakene i blått og grått ♥ Stuen begynner å ta form, og jeg ignorerer kirsebærlaminaten så godt jeg kan ;) Forhåpentligvis kan vi legge nytt gulv snart! Vi, dvs mr.Handyman, har jobbet på spreng i kjelleren for å gjøre alt klart til trappemontørene kommer om noen uker.  ..Tror forresten jeg har glemt å si at kjelleren nå er tør igjen etter vannskaden, og at der bare mangler litt mye sparkel og maling før jeg kan legge ned den hvitpigmenterte ask- parketten i trapperommet/ guttene sitt leke- og tv-rom. Ooo Lykke ;) Skal bli kjekt å kunne ta i bruk garderobe og vaskerom også - uten å måtte gå ut i stormen for å komme seg ned dit ;)

Nyt søndagen!

lørdag 7. januar 2012

Fikk du med deg...

..'Tid for Hjem' på tirsdag? Jeg har sansen for programmet og gjengen som er med, selv om jeg syns de noen ganger er litt i overkant sprek i sine design ;) I sesongens første program var det et gammelt eikekjøkken som ble fornyet - med knall oransje benkeplate og flere herlige blåfarger på kjøkkenfronter og ellers i rommet! For min del ble det litt mye med den oransje benkeplaten - men da julepynten forsvant på mandag, var det blått som flyttet inn ;) ..og med en liten dæsj mandariner ble det veldig friskt!


Under mitt første år som interiørstudent tegnet jeg huset vårt i hovedoppgaven min, og det er gøy å se idag at jeg er et steg nærmere det interiøret jeg har drømt om og planlagt i så lang tid. HER kan du se moodboardet jeg laget den gangen. Man forandrer naturligvis smak og stil litt i løpet av 2 år, men forskjellige blå- og gråtoner liker jeg fremdeles like godt :) Flere bilder kommer de neste dagene...

God lørdag til du som er innom!
Jeg skal på "pysjamasparty" hos en god venninne :D

Med bildene i dette innlegget også, henger jeg meg på den spennende konkurransen hos Fabelaktig, hvor man kan vinne et speilreflekskamera :) Verdt å ta en titt inn til henne!!

fredag 6. januar 2012

Litt nytt

Når dagslyset en sjelden gang titter frem i løpet av Bergens-vinteren, er det bare å finne frem kamera. 
Vinterlyset er kjølig, og fjorden speilblank - jeg liker det! :)


Januar er en måned for forbedring og fornying! Man setter seg mål for året, og jeg tror ikke jeg er alene om å forandre litt i hjemmet også. En ny frisk start er gøyere når omgivelsene også er litt ny ;) I år som i fjor, og alle andre år har jeg som nyttårsforsett å leve litt sunnere... Jeg kan ikke si at jeg føler at lyshusene fra Kähler hjelper mot sjokolade-abstinensene jeg har, men det er ihvertall litt koseligere å sitte i sofaen (uten sjokolade) når de står der og ser fin ut ;)

Fredag er en fin dag
God helg!


Med bildene i dette innlegget henger jeg meg på en spennende konkurranse hos Fabelaktig, hvor man kan vinne et speilreflekskamera :) Verdt å ta en titt inn til henne!!