mandag 31. oktober 2011

Brudekjolen min

Idag gjør jeg noe jeg noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjøre...Nemlig det å poste et innlegg med bilde av meg selv! Men dette var en fantastisk dag, og det er kjekt å mimre litt ;) Desverre har jeg veldig lite bilder av pynt og detaljer fra bryllupet..og skulle jeg ha giftet meg igjen ville jeg definitivt valgt et lokale med hvite vegger og mer lys! ..men nå er jeg så heldig at jeg har fått mannen i mitt liv ;) så det er vel på tide å selge brudekjolen!! Kanskje du kjenner noen som trenger den!? Klikk her

Vi vanvittig treg når det gjelder fotografbildene...de ligger fint hos fotografen ennå, men jeg gleder meg til vi en gang skal fremkalle noen og henge de på veggen. Må bare fikse ferdig veggene først :P 

Vi holdt bryllupsfesten i et lokale på en kai rett over fjorden fra huset vårt, og som en liten overrakelse til gjestene, kom vi roende til festen! Ganske så romantisk...og litt slitsomt for brudgomen, hehe. På kaien sto hele brudefølget ventet på at vi skulle komme kjørende med bil, og du kan tro det var en del som ble rørt til tårer da de fikk øye på brudeparet i robåten på fjorden. Vi ble tatt imot med trompet-solo og sang fra de 87 gjestene våre :) Vakkert! ♥
Brudebuketten var litt utradisjonell. Sølv, perler, hjerteblomst og små orkide blomster. Jeg laget "stativet" og dekorerte det selv, men blomstene var det en blomsterdekoratør som limte på, da jeg ikke hadde tid til slikt på bryllupsdagen ;)

Nå håper jeg det er en brud der ute i verden som vil kjøpe kjolen min!

lørdag 29. oktober 2011

God kveld i stuen :)

Guttene og jeg har vært på halloween-fest. Halloween er egentlig en tradisjon som jeg ikke klarer å engasjere meg så voldsomt i..men det er jo litt gøy å kle ut de små. Og jeg er helt imponert over vennene våre som arrangerte fest for intet mindre enn 25 små-skumle barn!


Luringen er endelig på bedringens vei, og han kledde seg ut i sin mye brukte Batman kostyme som jeg sydde i fjor. Lille Bøllfrø har egentlig ikke kledd seg ut, for han ER Kaptein Sabeltann ;) ..Kostymet har vært i bruk så og si hver dag det siste året! 

Håper du har en fin kveld..
..med eller uten kostyme :)


torsdag 27. oktober 2011

Mer suppe...

De siste ukene har jeg omtrent ikke vært utenfor døren. Luringen er fremdeles syk, og etter en dag på sykehus i helgen, fant vi ut at det er en kraftig lungebetennelse han har fått! Nå håper vi bare at medisinen hjelper, så han får komme seg tilbake til en normal hverdag med venner og skole. Enn så lenge får vi fortsette med hjemmeskole og innekos..


Det er ikke mye matlyst Luringen har for tiden, men han var morsom sent tirsdag kveld da han våknet opp et par minutter: "vann - vann - vann - mat - kylling - kylling!", var ordene som kom ut av munnen, mens øynene fremdeles var lukket ;) Det var nok lukten av kyllingkraften jeg kokte som snek seg inn på soverommet hans.. og jeg øynet muligheten til å endelig få i han litt mat, så da ble det kylling på sengen :)


Igår kom min mor en tur på sykebesøk så jeg fikk gjort noen ærend. Hun er veldig snill og stiller opp når det trengs, så god mat må hun i det minste få som takk! Oppskriften på suppen ble til etterhvert som jeg plukket ting i handlekurven, og jeg må si jeg ble fornøyd med resultatet ;) Suppe er jo super høstmat!!



Sammen med suppen serverte jeg nybakt brød med masse korn, valnøtter og spinat! Knakende godt!! :)

Håper du får en fin høstdag!

tirsdag 25. oktober 2011

Middagstips

Eyvind Hellstrøm inspirerer meg med sine fantastiske kokkekunster. I forrige program av 'Hellstrøm rydder opp' lagde han en blomkålsuppe som så fantastisk god ut, og jeg måtte bare prøve- med min egen lille vri! Suppen falt i smak hos Mr.Handyman, som forøvrig mener at suppe IKKE kan regnes som middag! Lille Bøllefrø derimot, han bare åpnet munnen og lot maten falle ut igjen... manerer er en fin ting.. hehe..


Jeg syns denne suppen var veldig mektig, men med litt mindre garnityr, og "vanlige" reker - så kan en liten porsjon smake godt som forrett.

Hva skal du ha til middag!? 
Jeg trenger tips ;)

fredag 21. oktober 2011

Mrs.Hardy utfordrer

Det er mulig jeg er litt sent ute, men jeg slenger meg på mrs.Hardys utfordring likevel. Hun lurer nemlig på hvorfor vi bloggere har valgt akkurat det navnet bloggen har fått.. Så her har du min historie:

Jeg husker godt den kvelden jeg skrev mitt første blogginnlegg, 6.september 2009. Jeg kastet meg i det, uten at jeg helt visste hva jeg gikk til. Navnet ble valgt samme kveld - så dette var altså ikke veldig gjennomtenkt, hverken blogging eller navnet på bloggen ;) Men det at jeg fremdeles holder liv i bloggen (sporadisk vel og merke) sier jo at jeg finner mye inspirasjon i det å blogge. Både det å skrive selv og ikke minst lese andre sine blogger gir meg mye! Jeg hadde forresten knapt nok lest en eneste blogg før jeg begynte å blogge selv ;)


Navnet!? Min Stil ...det var det jeg ville vise på bloggen. Hvordan jeg har det hjemme, hvilken mat jeg liker å lage, hvordan jeg dekker bordet, hva jeg liker å lage, gjøre og bruke tid på.. Altså; Min smak - Min stil :) Jeg følte jeg hadde noe å dele med dere. Interiørstudiet, oppussing, mammarollen og kreativet. Jeg føler kanskje ikke at jeg har klart å vise alt jeg lager og gjør (og det var heller aldri meningen å blotte seg helt), men jeg blogger når jeg har tid, når jeg føler jeg har noe som kan inspirere dere! Og tilbakemeldingene fra kjente og ukjente lesere inspirerer meg til å fortsette med bloggingen!

Så, Tusen takk kjære lesere! Det er faktisk dere som holder liv i bloggen min. Fine ord her, på facebook og når jeg treffer deg på gaten - Det betyr mye å høre det ♥ Om jeg aldri hadde fått noen tilbakemeldinger er det slettes ikke sikkert jeg hadde fortsatt med bloggingen!  ..og nå fikk jeg enda mer dårlig samvittighet for at jeg ikke er så flink å svare på kommentarer, eller legge igjen fine ord hos dere... Skjerpings!!   Tar meg en bloggrunde nå ;)

Den beste dagen i uken er fredag :)
God helg! 

tirsdag 18. oktober 2011

Epledagen (Feil i oppskriften igår)

Poster innlegget på nytt, da jeg plutselig oppdaget en feil i oppskriften... 
Muffinsene blir ikke mye sunn om du har i 60 gram sukker 2 ganger... ;)

Når man er syk trenger man å bli dullet litt ekstra med, og hva passer vel da bedre enn et brett med levende lys og varme eplemuffins til frokost - på selveste epledagen!? Litt sunnere eplemuffins! Luringen er syk på 8.dagen, og vi begynner å bli litt lei av pysjamas, dyne, film og sofa...


Eplemuffinsene falt i smak hos Luringen, til tross for at jeg lurte inn litt grovere mel og mindre sukker ;) Ble ganske fornøyd selv med min selvkomponerte oppskrift - og deler den gjerne med deg.

  
Idag har det vært skikkelig surt og kaldt høstvær!
Kanskje like greit at vi må holde oss inne ;)

God kveld!

mandag 17. oktober 2011

Rosa sløyfe-aksjonen arrangeres for 13. gang i Norge i oktober. Hvert år får nærmere 2600 kvinner i Norge diagnosen brystkreft. Det betyr at en av tolv kvinner får brystkreft i løpet av livet.

Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som er rammet, øke kunnskapen om brystkreft og å samle inn penger til forskning og andre brystkreftrelaterte prosjekter. Takket være forskningen overlever stadig flere. Men videre forskning er nødvendig for tidlig oppdagelse, bedre behandling og økt overlevelse.

Vis omtanke - bær en rosa sløyfe i oktober




Sammen skaper vi håp, og hvert minste lille bidrag hjelper! På nettsidene finner du veien til nettbutikken hvor du kan kjøpe de rosa sløyfene og forskjellige andre ting. Jeg har i alle år skrapet frost av bilruten med cd-cover, bankkort og andre forefallende ting - men det skal det bli slutt på nå når jeg har kjøpt meg en fin rosa isskrape! Og det fine er at man kan betale så mye man vil for den.. ;) Støvlene kjøpte jeg for et par år siden da Viking sponset rosa-sløyfe aksjonen!

Klikk her for å lese mer om aksjonen
Jeg ønsker deg en fin uke!

søndag 16. oktober 2011

Gjør det beste av det du har!



  Når man kjøper et hus hvor noen andre i utgangspunktet har lagt sine egne planer, kan man ikke alltid få tingene helt som man vil. Her hos oss er det ganske mye som er gjort/planlagt på en annen måte enn det jeg ville ha gjort.. Man har jo forkjellig smak og behov... Da må man gjøre det beste ut av det man har, og prøve å bli fornøyd! Alt du ser på bildene her er det vi som har bygget, men det er bygget etter en plan som var lagt før vi kjøpte huset. Dette vil desverre aldri bli et palass med flott fasade, men vi har gjort de endringer vi kunne uten å ta loven i egne hender, og jeg begynner etterhvert å bli fornøyd..

A-en har jeg laget av vannfast kryssfiner. Den er 40-50 cm høy, 
og står der pga husene her ute er delt inn i A og B..

Før vi bygget ut, stoppet huset ved takrennen(som ikke kan fjernes, men skal bli hvit) og terrassen gikk helt ut. Da vi fikk på plass vår nye inngangsdør så det ikke pent ut med den høye veggen/rekkverket helt inntil hengslene på døren, så vi flyttet terrassen en halv meter lenger inn for å lage litt mer luft rundt. Men dette var ikke helt problemfritt heller, pga ringmuren til kjelleren går helt ut (se under postkassen). Løsningen ble å lage en benk - og under benken er en bod som fikk litt lavere takhøyde ;)

Nå gjenstår det "bare" å gjøre ferdig det som er innenfor inngangsdøren.. 
vi møter nok en del utfordringer der også ;) 


Har du forresten lyst å se et 'før-bilde'!? 




Ha en strålende søndag!!
vi må nok være hjemme og pleie den influensasyke gutten vår idag også..

lørdag 15. oktober 2011

Prosjekt: Gjøre ferdig kjellerleilighet

*Check!


Som nevnt før, har vi bygget om i kjelleren slik at vi får en del av den selv. Utleieleiligheten er er umøblert og ikke særlig fotogen, men viser bilder likevel jeg..så dere kan få se litt av hva vi har drevet med i det siste. De siste ukene har hver ledige time blitt brukt i kjelleren, og det er selvsagt arbiedsjernet mr.Handyman som har jobbet mest! Flinke mannen min :) Du kan tro han er glad for at det finnes ferdigmalt smartpanel - helt supert når nye vegger skal settes opp, og man har lite tid!


I en del av leiligheten var det et veldig slitt furugulv, og aller helst ville jeg ha pusset ned og malt dette gulvet. Men når man skal leie ut er det greit å bruke vedlikeholdsfrie materialer. Gulvlegging er det meg som tar meg av her i huset, og laminat fra Ikea er lett å legge. Ikke av beste kvalitet, men det er billig, og ser greit ut når det er ferdig lagt ;)
Kjøkkenet er også et gammelt furukjøkken som vi har malt og byttet knotter og benkeplate på. I tillegg har vi limt veggplater  med 'børstet stål' look på veggen mellom overskap og benkeskap. Disse er også fra Ikea. Vi liker raske og økomomiske løsninger i utleie-delen ;) En del sparkel og noen liter maling har også gått med, lister og nye dører ligeså..det baller på seg når man først begynner å fikse opp.. ;) Alt i alt er dette en lys og trivelig leilighet, med fin uteplass og herlig sjøutsikt. Idag fikk våre nye leietaker nøkkelen, og vi håper de vil trives!

God lørdagskveld til du som er innom!

torsdag 13. oktober 2011

Sneak peek..

..på julegaver jeg begynte å lage idag ;) 


Utenfor vinduet er det strålende vær! Sjøen er speilblank og de høstkledde trærene bader i sol. Jeg skulle gjerne vært ute, men luringen er fremdeles syk, så vi må prøve å finne på litt koselige ting inne. Lion King har snurret 4-5 ganger allerede - det er bra den har fin musikk. Men når paracetamolen har best virkning, prøver vi å tegne og lage litt julegaver..

Kanskje jeg for en gang skyld blir tidlig ferdig med gavene i år!?
Hehe..det er jo lov å håpe ;)

onsdag 12. oktober 2011

+ 17.5 kvadrat

Igår fikk vi nøklene fra leieboerne våre, og 17.5 kvadrat til garderobe og vaskerom ble mitt :) I tillegg får vi et ekstra bad, og et trapperom hvor jeg håper på å få plass til en liten tv-krok med saccosekker til guttaboys. Trappen ned til kjelleren viser seg å bli litt mer komplisert enn som så å få til.. men det skal ordne seg på et vis!


Det nye vaskerommet mitt er egentlig et kjøkken som vi lagde i utleieleiligheten da vi kjøpte huset for 4år siden. Skulle jeg bygget vaskerommet "fra grunn av", ville jeg nok valgt en annen løsning, men dette kommer til å fungere fint også! Mye skap-plass og benk hvor jeg kan stå og brette klær - det skal bli slutt på hauger med rene klær i stuen ;) Og med et garderoberom (personal-inngang;) på 12 kvadrat skal det bli orden i ytterklær og sko også.. *Glede*

Jeg er hjemme med en syk gutt idag også!
♥ Vi koser oss med boller og Lion King ♥

tirsdag 11. oktober 2011

Den store kjøkkendagen

Influensaen har inntatt vårt hjem. Det er Luringen som er hardest rammet, med nærmere 40 i feber og null energi. I hele dag har han lagt på sofaen og sett film, spilt ninento og angry birds på telefonen min. Bortsett fra å kose med den lille syke, har jeg stått på kjøkkenet så og si i hele dag. Det begynte med at jeg kastet noen middagsrester da jeg lette etter noe godt i kjøleskapet - og endte med at jeg vasket ned hele kjøkkenet ;) Noen ganger i året tar jeg et skikkelig "raid" i skuffer, skap og frys - skriver ned alt vi har og lager middagsmeny for så langt lageret rekker. Tror jeg har nevn det her på bloggen før, men dette er veldig lurt! Jeg tror ikke jeg er alene om å kaste altfor mye mat som har lagt for langt inne i frysen eller dypt nedi skuffen...!? Det får heller bli litt kjedelige "man tager vad man haver - middager"  fremover, men det er ihvertfall økonomisk :)



I skuffen fant jeg også en pose "1-2-3 speltbrød", så da ble det ferskt brød til lunsj! Friske urter har jeg som regel på kjøkkenbenken, men for sikkerhet skyld har jeg alltid tørkede urter i skapet. Basilikum, oregano, persille, gressløk, chilli og hvitløk - gir god smak til forskjellige middagsretter!
Som du ser er glasset på bildet merket med navn. Når man har kjøleskap med vann-/isdispenser forsyner nemlig barna seg ofte med vann selv - men de tenker ikke på oppvask! Det er bra de drikker mye vann, og supert at tilogmed 2åringen kan forsyne seg selv, men jeg ble lei av høøye stabler med skitne glass hver kveld! Det resulterte i dymo-tape på vannglassene - og guttaboys ser lett hvilket glass som er sitt! Tapen sitter ennå, til tross for utallige runder i oppvaskemaskinen :)


På kjøkkenbenken står også oppvaskkosten og zaloen lett tilgjengelig. Men zaloflasker er jo ikke direkte vakker, så her har vi oppvaskemiddel på oljekaraffelen til Rosendahl. Stativet er også fra Rosendahl.

Kanskje du ble inspirert til å rydde litt i skuffer og skap nå!? :)
Snart kan jeg forhåpenligvis vise bilder av hele kjøkkenet med nye fliser og benkepplate!!

onsdag 5. oktober 2011

Festkledde agurker

Middagsgjester midt i uken er alltid kjekt!
Og med fårikål på menyen, får man god tid til å pynte bord..
maten lager jo seg selv :)



Festkledde agurker
Servietter fra Ikea
Liljer i herlige høstfarger
 Ikke mer som skal til ;)

Nå skal det vaskes og males i kjelleren.
Bare få dager til det flytter inn noen 
nye lekekamerater til trollungene våre :)

God kveld til deg!


mandag 3. oktober 2011

Hvitoljet ask



Jeg har en travel dag i vente 
- tusen ærend, besøke en fin venninne, og så familiebesøk! 
Gratulerer med dagen kjære storesøster :) 

Håper din dag blir fin!

søndag 2. oktober 2011

Det gjør ingenting...

..at det er høst, 
når været er slik som det har vært i helgen ;)


Igår var det 20 grader og perfekt vær for det som trolig var årets siste båttur. Idag har det vært litt mer høstlig i luften, men ikke verre enn at jeg tok med meg et pledd og en kopp kakao ut mens jeg passet på trollungene på trampolinen. Og jada, jeg vet det; Både koppen og pleddet har dere sett før. Men jeg er ikke en sånn typisk koppe-dame som så mange andre fine bloggere. Ikke er jeg kaffedrikker heller, og de små Mano koppene mine er for liten til kakao ;) ...de store står på ønskelisten! Pleddet er favoritten pga det er så mykt, godt og varmt! Natursteinsmuren er mr.Handymans stein-debut og hans store stolthet ;) den rammer inn parkeringsplassen vår, og den vil nok bli enda finere når veien ned til huset blir asfaltert - idag forsvinner muren litt i grusen rundt! Mer bilder fra denne siden av huset kommer....på sikt ;)

Håper helgen har gitt deg påfyll til en ny uke!!