lørdag 21. mai 2011

Joda..

..vi feiret 17. mai vi også..
Dagen ble bare ikke like idyllisk som det bildene sier..


 

I utgangspunktet lå alt til rette for at dette skulle bli en fin dag, til tross for litt regn og sur vind. Vi tok båten inn til sentrum og fikk sett litt av byens 17.mai tog. Vi fikk is og gassballonger og spiste lunsj med mine foreldre i deres båt. Videre dro vi til Alvøen for mer is og litt 17.mai leker -  Hesteskokast og "fiskedam" hører med :)


Hesteskokasting



Tradisjonen tro besøkte vi også "Bestefar i Dalen", på en av de få gjenlevende gårdene i Åsane. Her treffes vi, 4 generasjoner, hvert år på 17. mai. Det er naturlig nok ikke alle som kan komme.. men det at Bestefar har 15 barnebarn og 18 oldebarn, sier litt om hvor mange vi blir ;)

 Det er fantastisk å se guttene våre leke på gårdstunet, akkurat slik vi gjorde da vi var små.


Men så snudde lykken - og vi måtte fare avgårde til legevakten. Luringen skulle nemlig være tøff og knuse stein på berget, noe som resulterte i steinsprut, masse blod, rift i øyet og et dypt kutt under øyet! Den tapre lille gutten min måtte sitte på mammas fang i nærmere en time, mens legen fikk på smertefullt vis fikse skaden så godt hun kunne! Heldigvis traff vi på en flink lege, og etter alt å dømme vil øyet bli bra igjen! 18.mai ble tilbrakt hjemme med mamma, men allerede 19.mai var gutten klar for å gå i barnehagen og vise sjørøverlappen på øyet ;)   ..og for å fortelle at det er farlig å knuse stein!


..denne opplevelsen har satt et dypt spor hos meg..
men jeg er glad jeg fant frem disse bildene idag..
Nå kom de gode minnene frem også


onsdag 11. mai 2011

Sukkerinspirasjon

Jeg har et lite problem; Jeg er en søtmoms! ;) I utgangspunktet har jeg bestemt meg for at jeg ikke skal spise søtsaker i ukedagene, og jeg er forsåvidt flink til å la være å kjøpe snop.. Men, når jeg sitter hjemme med skolearbeid, kommer søtsuget og behovet for en liten lykkerus! Jeg kjemper imot så lenge jeg kan..men plutselig sprekker jeg og tråler kjøkkenskapene for alt og ingenting! Heldigvis finnes der ikke så mye, men der er alltid noen små rester etter guttene sitt lørdagsgodt...


Idag fant jeg en minipakke med smarties, og de fargerike små sjokoladene inspirerte meg til litt fotografering :) Melaminekopper (til 15kr. stk på Rema 1000) er supre å ha når nabolaget er fullt av glade barn som ikke har tid å komme inn for å ta seg litt drikke :)


Ha en fargerik ettermiddag!

lørdag 7. mai 2011

Nei har du sett...

...to innlegg på en dag ;) Det er vel ikke å verst for å være meg?! Den eneste forklaringen er vel at jeg er alene hjemme og rastløs. Jeg er full av inspirasjon til skolearbeid, men altfor rastløs til å sitte i ro og jobbe med det! Det er utrolig hvor inspirert jeg kan bli av å å være ute en hel dag. ..det kan noe med at jeg har har sittet ute og kost meg med designbøker da ;)


Da jeg ikke ville stå på kjøkkenet å lage mat i kveld, ble det en pimpet gradiosa med tynn bunn og kylling til kveldskosen. Den er faktisk god med litt ekstra ost, pepperoni og krydderurter! Og sammen med ruccola-salat og min hjemmelagde rømmedressing blir det veldig bra!

Oppskrift på en superenkel rømmedressing/-dip kommer her: 
 ps: alt er i ca.mål, da jeg bare rører sammen det som faller meg inn...

1 beger rømme eller kesam 
1 liten ts salt
1-2 ts tørket gressløk
1 ts tørket persille
1 ts grovkvernet pepper
Hvitløk etter ønsket smak - 1/2 til 1.fedd

Dressingen er god til det meste. Vi bruker den til grillmat, pizza, tapas, og stekte potetbåter. Passer også utmerket til chips og dip! 

Ha en fortsatt fin kveld/natt :)

Vi har flyttet....

...ut i hagen ;)



   Helg og sommer i luften   ♥
Kan det bli bedre?!

Håper du også har en fin helg!

torsdag 5. mai 2011

NIB utfordring: Festbord

Er det noe jeg liker, så er det borddekking. Om jeg skal ha gjester, dekker jeg gjerne bordet både en og to dagen før de kommer ;) Men som jeg nevnte for et par dager siden, så står ting litt på hode og på vent her for tiden. I tilbygget skal også kontoret mitt komme, og inntil det er ferdig må min 27" iMac stå i spisestuen. Da sier det seg selv at jeg ikke kan invitere så ofte til middagsbesøk... (godt at det er vår i luften så vi kan ha gjester i hagen:)

Jeg deltar derfor på Norske interiørbloggers utfordring med noen reprisebilder av et vårlig dekket bord!




Besøk norske interiørblogger for se mange andre flotte bord!

Ha en strålende dag!

mandag 2. mai 2011

På tide å..

...dytte påskekyllingene lenger ned på siden ;)

Det er ikke så mye spennende å knipse bilder av hos meg for tiden. For det første har jeg i 3-4 uker lånt bort stuebord, hagemøbler og "alle" pynteting og puter i forbindelse med et stylingoppdrag for noen som skulle selge huset sitt. (nå er huset solgt, så tingene kommer hjem idag)
For det andre står egentlig det meste på vent her hjemme. Når tilbygget en gang blir ferdig, skal dagens sofa, sammen med tven, flytte inn i tvstuen - og det betyr nye møbler i stuen :) En del andre endringer skal også gjøres, så jeg spanderer minst mulig på huset for tiden. Det er hardt for en shopping-glad interiørjente ;)


Karseblomstene og lysene på bildene er fra helgens fest. Min kjære og nabodamen har nettopp hatt bursdag, så jeg og nabodamens samboer overrsasket dem med en felles fest. Vi leide "ungdomshuset" her ute, og samlet 60-70 av deres og våre venner! For å lokke med meg min kjære til festen, sa jeg at vi skulle overraske nabodamen med fest - og det skulle vi jo, men du kan tro han ble overrasket da de første han møtte var noen av sine beste kamerater. Jeg var helt sikker på at han ante mistanke om festen, da jeg i hele forrige uke måtte fortelle diverse hvite løgner for å klare å stelle istand lokalet, pynt og mat. Det har blitt en del "trening", "shopping", "telefoner fra selgere" osv...  Men han gikk fem på, og det ble en veldig gøy fest!! :)

Nå skal jeg avsted på skolen.
Ha en fortsatt fin dag!