torsdag 31. desember 2009

Nyttårsbordet er dekket



Pinnekjøttetligger i vann og bordet er dekket. Imorgen skal det bare vaskes litt og så skal vi kose oss med gode naboer! Ungene skal gå nyttårsbukk..Spider Man kostyme er i hus :)





Ønsker alle mine lesere en fantastisk nyttårsfeiring og håper 2010 blir et godt år for alle!
Jeg gleder meg til å fortsette å følge mange fine og inspirerende blogger!



Godt nytt år!

onsdag 30. desember 2009

Interiørstudent og sydame

Nå er alle julegaver åpnet, og da kan jeg jo vise noe av det jeg sydde til julegaver! Mye av det jeg sydde pakket jeg fint inn FØR jeg tok bilde...smart! Kanskje jeg kan snike til meg et bilde hos en av de som fikk hjemmesydd brødpose (sydde 9 brødposer), lavendenpose eller vinpose..ja det gikk i poser hehe. Men til barna sydde jeg noe annet




Forkleet er sydd av voksduk. Veldig enkelt. Jeg klippet bare ut ønsket størrelse og sydde skråbånd rundt. Dekorerte med en liten muffins fra et sløyfebånd.



Et dårlig bilde av 2  krøllete brødposer kommer her. Du får ihvertfall se hvilket stoff jeg brukte. Den ene posen i grå/beige lin og den andre i hvit lin. Begge foret med mønstret bomullstoff. På forstoffet strøk jeg på noe som gjorde det litt stivt, slik at brødposen skulle stå bedre. Husker jo ikke hva det jeg strøk på heter, men spør der du kjøper stoff. Jeg har lyst å si strykelin, men er veldig usikker... :)



Symaskinen er pakket vekk. Tror den skal få en god pause nå! Vi får se når den får komme frem igjen.. er redd jeg ikke får tid til å sy så mye når permisjonstiden er over. Husker godt alle de sene kveldene og nettene da jeg satt og jobbet med skoleprosjekter.. Og noe sier meg at det kan bli enda mer travelt nå med 2 barn :) Gru-gleder meg!!


 Et lite utdrag fra 2 av prosjektene mine det første semesteret på Interiør


Nå skal vi ut i snøen og leke
Ha en strålende dag videre!

mandag 28. desember 2009

Best Blog Award :)


For en stund siden fikk jeg denne av Lise med den koselige bloggen Hverdagsglimt.
Tusen takk!
Jeg vil gi den videre til noen av mine favorittblogger
  

Romjulen

Første og andre juledag var vi på hytten med hele min familie. 7 voksne og 5 barn mellom 5mnd og 5 år..det blir liv av det!! Men det er kjekt å være sammen, en stund hvertfall hehe, og barn og voksne har aket og kost seg. Natt til søndag snødde det masse, så vi måtte grave frem bilene før vi kunne reise hjem :) Jeg skulle gjerne hatt meg noen timer i bakkene på snowboard, men det får vi se om vi får gjort senere i vinter. Gleder meg til ungene er store nok, så vi kan ta de med oss i bakkene! Storegutten skal få slalomski neste vinter.



På hytten er det tv i hvit pianolakk, gjett om jeg ønsker meg det hjemme også da!!
(noen som vet om de gulner?)


Ikveld skal vi i romsjulsbesøk hjemme hos mine foreldre. Min mor har invitert hele slekten sin! Jeg tror vi blir mellom 30 og 40 mennesker. Det blir koldtbord og de fleste tar med seg èn rett. Jeg skal lage en kylling curry salat.



Ha en fortsatt fin dag

søndag 27. desember 2009

JUL

Hei alle sammen, håper dere har hatt en koselig julefeiring! Vi kom ned igjen fra fjellet idag. Har hatt noen late dager på hytten. Julaften feiret vi hjemme hos mine svigerforeldre, og det var veldig koselig! Juletreet ble nesten begravet i pakker og Storegutten min storkoste seg med å dele ut og hjelpe til med å åpne gavene! Nå sitter jeg badevakt for guttene mine som leker i badekaret :) Litt bilder fra julaften kommer her!





Storegutten dypt konsentrert i forsøket på å knekke en nøtt


Lillebror og Storebror


Glade barn åpnet pakker :)



Lillegutten spiste julegrøten helt alene.. Det bli litt gris kan man si....


"Kor e' mandelen?"


Vi skrives.. Jeg er i feriemodus, skal prøve å nyte mine siste dager før permisjonstiden er over..

torsdag 24. desember 2009

GOD JUL



Julestrømpen på bildet under sydde jeg da jeg var ca 12 år gammel, hehe, og den ville Storgutten ha..den er stor! Storegutten gav grei beskjed igår om at vi måtte ta vekk flammene fra peisen, så ikke ikke nissen skulle brenne seg når han kom ned pipen for å fylle opp julestrømpen! Og nissen har vært her han :) Idag er julestrømpen er full av kjeks, sjokolade, kaptein Sabeltann blad og diverse andre småting!



Ønsker dere alle en koselig julefeiring!!
God jul

mandag 21. desember 2009

Deilige søndag!

Dette har vært en veldig fin dag. 4 lys er tent, vi har snø i massevis og nå er juletreet nesten ferdig pyntet. Vi startet dagen med en deilig frokost, og etterpå gik vi ut i snøen. I Alvøen fant vi en fin bakke, og Storegutten fikk ake og øve seg litt på langrennskiene. Vi fikk tatt mange fine vinterbilder av oss :) (men jeg er ikke helt klar for å publisere bilder av meg selv ennå ;)
 Da vi kom hjem satte jeg juleribben i ovnen og et par timer etter kunne vi nyte en deilig julemiddag med sprø svor og en god saus. (Lærte noen triks fra "Jul med Hellstrøm") Etter middagen fikk vi besøk av noen venner. Barna lekte og hadde det gøy, og jeg benyttet anledningen til å "kvitte meg" med litt av alt julesnopet og kakene jeg har laget :)

 Denne dagen skulle egentlig brukes til å kjøpe julegaver og gjøre diverse andre juleforberedelser, men jeg angrer ikke på at vi tok oss tid til å kose oss litt!! ...juletreet er ihvertfall pyntet nå da :) Da gjenstår det bare å sy noen julestrømper og èn julegave, kjøpe et par gaver, sende julekortene avgårde og ta en liten runde rundt til venner og familie med julegavene!

Storegutten har full nedtelling til "Lillejul" og ikke minst "Storejul", hehe :) Han teller pakkene i kalenderkurven sin flere ganger for dagen, og å ta fluortabletten om kvelden har aldri vært så gøy før... når glasset er tomt er det nemlig jul!

 

Jeg skal prøve å få tatt noen fine bilder av juletreet imorgen

Natta

søndag 20. desember 2009

Julestemning! (og fotokonkurranse)


Julestemning laver ned! Store snøkrystaller dekker den triste grå asfalten, og pynter opp trærene. Trær med snø på er er noe av det vakreste jeg vet..Spesielt når det er minusgrader og solen skinner så det glinser i snøen! Meteorolgene lover Bergensere hvit jul..Fantastisk!

På fredag var vi på juleavslutning i barnehagen. Med oss hjem fikk vi en eske med julegaver og julepynt som Storegutten har laget. En blomst i en potte som barna hadde malt på og denne koselige kristorngrenen med sløyfe på, fikk vi også :)

På ytteredøren henger en hjemmelager krans med stoffstjerner,
og den lille julestjernen er en koselig julehilsen fra en trilletur-venninne..TAKK :)


Kos deg med juleforberdelsene!

Har du tid å ta en titt her forresten?

http://fotoverden.blogspot.com/2009/12/avstemning-siste-delfinale-i-arets-ko.html
Guttene mine i fotokonkurranse, bilde nr 1 og 2 ønsker seg din stemme :)
Jeg oppdaget ikke før nå at de er med i siste delfinale..

fredag 18. desember 2009

En bil i adventskalenderen *Smil*



Det er ikke plass til så veldig store gaver i denne kalenderen fra Sia, men små koselige lapper er det god plass til! Mannen og jeg har ansvar for annenhver dag, men jeg må inrømme jeg har vært kjip i år! Jeg har puttet oppi en liten sjokolade i alle lommene, og en lapp i ny og ne.. men han har imponert meg i år!! Til tross for at jeg gav utrykk for at kalenderen ikke kom til å være særlig spennende, har det i mine lommer vært koselige lapper om feks. middager og filmkveld  ;) 2 dager har jeg fått flax-lodd, hehe, og jeg vant på begge...25 kr :)

Men idag var lommen min tom!! Det var ikke plass til
min nye bil  
oppi den lille lommen!! :) En liten kule av en bil! Litt mindre plass i denne enn i "postmann Pat bilen" som jeg har. Da jeg fikk Postmann Pat (eller, "TopostePat" som storegutten ville sagt da han var 2 år) bilen  for et år siden, gikk jeg rask til innkjøp av en fin hvit kurv med rosa trekk! Bilen ble straks litt mer feminin med denne kurven i bagasjerommet :)
Men nå har jeg fått meg en bil som passer bedre til meg :) Liten og rask!! Jeg er storfornøyd :)  
Postmann Pat bil til salgs :)


Julegaver og andre juleforberedelser er snart i boks, men jeg kjenner jeg ikke klarer å slappe helt av ennå! Julekortene er fremdeles i produksjon, og de gavene som ennå ikke er kjøpt er selvfølgelig de vanskeligste. Imorgen er det det juleavslutning i barnehagen, og jeg har laget en liten ting til de snille damene som jobber der :) Gleder meg til å høre barnehagebarna synge for oss foreldre!



Det er så koselig å hente posten i desember! Julekort begynner å komme fra venner og familie, og de får plass på kjøkkenet på hver sin klype på en hjemmelaget lenke. Ser ut som jeg må lage en lengre lenke, for idag ble alle klypene opptatt :)

Nå er det på tide å legge seg! God natt :)

torsdag 17. desember 2009

Bohus og Halvor Bakke



For en tid tilbake fikk jeg en mail fra Bohus. De lurte på om jeg ville skrive litt om konkurransen deres på bloggen min. Nå kan du nemlig med møbler fra Bohus og stylisthjelp fra interiørdesigner Halvor Bakke, få et helt nytt rom hjemme! Alt du behøver å gjøre er å si litt om rommet og deg selv for å bli med i konkurransen.

For mer informasjon




Snart skal jeg på trilletur med naboen :)

Håper du får en fin dag!

onsdag 16. desember 2009

Flaks



Skal si jeg har vinnerlykke for tiden! Jeg som aldri vinner noe, har vunnet 2 ganger denne uken! Først i en giveaway hos Linda, spent på hva jeg får i posten derfra :) Og idag var jeg så heldig å vinne SingSang kort! En fin julegave til guttene mine!



Jeg kjenner panikken begynner å ta meg! Tiden frem mot jul går så forferdelig fort, og juleferien kommer jo til å fly, og plutsellig er det nyttår..og DA begynner jeg på skolen igjen!!Gleder meg til jeg er igang med studiene igjen, de fleste oppgavene er veldig gøy, men det kommer til å bli travelt! Det som er mest spennende er å sende Lillegutt i barnehagen..han skal ha sine første timer allerede på mandag! Lille gutten min, bare 11 mnd gammel, tannløs og hopper bortover på stumpen for å komme seg fremover i en susende fart! Det er bra storebror er der og kan passe på :)



Igår var jeg på kundekveld hos Riviera Maison i Xhibition.
Fikk kjøpt en fin julegave, og jeg tror mottakeren blir glad for den :)



 

.....a white christmas ;)