mandag 28. september 2009

Konkurranse hos meg.....også!

Besøkstelleren min teller og teller, og det er jo kjekt å se! Tallet ligner ikke akkurat på det som superdamene i blogglandia har, men jeg har lyst å takke dere som er innom! Reglene for konkuransen er de samme som de fleste andre bruker:


  1. Kommenter på dette innlegg eller send meg en mail: 1 lodd
  2. Legg deg til som følger av bloggen min: 1 lodd
  3. Link med bildet til konkurransen på din egen blogg: 1 lodd
Premien er noe fint fra Lisbeth Dahl og trekningen skjer den dagen telleren min passerer 1000 besøkende!


(Bilde hentet fra www.Lisbethdahl.dk)


Håper du vil være med

søndag 27. september 2009

Julen er på vei!!

Var innom Plantasjen idag for å kjøpe blomster til min søster som nettopp har fullført førsteganstjenesten..GRATULERER til henne :)


Alle vet jo at Plantasjen begynner tidlig med julepynt.. Men kan ikke huske å ha sett sommerblomster og julepynt samtidig før...!? Det gjorde jeg idag! Her var det ryddet plass og julevarene var på vei inn!!


..Skal jo inrømme at om det ikke hadde vært for at det satt noen i bilen og ventet på meg, er det stor fare for at jeg hadde blitt lenge i butikken for å drømme meg bort i Juletanker :)


Ha en fortsatt fin kveld

I skapet har jeg..


...favoritt serviset mitt :)

Ekstreme Platinum





Rosendahl rødvinglass

Romantiske champagneglass, Vera Wang





Glassfisk fra Thailand :)

Salt- og pepperbøsse fra Wedgewood


Søndagsmiddag: Nakkekoteletter i fløtesaus

Stek koteletter i en langpanne i stekeovnen. Lag veldig tykk brun saus av brunet smør, mel og vann. Ta kotelettene ut av av langpannen og rør inn ca 3 dl vann i langpannen..dette blir en god kraft som du sper sausen med. (har sagt det før og sier det igjen, jeg følger sjelden en oppskrift til punkt og prikke, så nøyaktig mengde vann ol. er jeg usikker på! Prøv deg frem) Litt fløte og brunost gjør sausen rundere i smaken. Smak til med salt og (masse) pepper. La kotelettene koke seg møre og gode i den ferdige sausen. Server med kokte poteter og grønnsaker!



Velbekomme

lørdag 26. september 2009

Verdens enkleste!! ..et lite tips!

Lyst på noe godt ikveld, eller kanskje du får gjester og ikke har tid til å bake.. ? Jeg har et lite tips; tar ca 15 minutter å lage :) Verdens raskeste og enkleste kake! Har tatt ideen fra min søster :)


Du trenger:
  • 3-delt kakebunn (sukkerbrød)
  • Freia sjokolademousse m/daim
  • 1 pk piano ferdig vaniljekrem
  • 1 mørk kokesjokolade
Lag sjokolagdemousse som anvist på pakken. Sett moussen kjølig mens du fukter kakebunnen med litt sitronbrus. Legg nedeste del på et kakefat og smør på vaniljekrem, jeg bruker hele kartongen. Legg så på midterste del av sukkerbrødet på og smør sjokolademoussen over denne. Kok opp 1/3 dl vann og smelt kokesjokoladen i dette. Legg lokket på kaken og smør smeltet kokesjokolade over! Settes kjølig! (bør stå kjølig en liten time før servering)


Dersom du har litt bedre tid blir kaken enda bedre om du lager hjemmelaget sukkerbrød, vailjekrem og sjokolademousse! Og den blir litt finere om du dekker hele kaken med mørk sjokoladekrem eller smeltet kokesjokolde. Pynt med sølvkuler :)

Deilig :)




fredag 25. september 2009

Her bor vi! Del 2, INTERIØR

Som jeg skrev tidligere, så kjøpte vi huset for drøyt 2 år siden! Jeg var i veldig skeptisk til å kjøpe det pga det var mye i huset jeg ikke likte; Kjøkken,bad, gulv osv.. men Mr.Handyman fikk meg til å åpne øynene for det som faktisk var drømmen vår: Å bo ved sjøen! Fantastisk utsikt og egen båtplass.. Jeg fikk heller bite i meg at jeg ikke likte alt ved huset..det går jo an å gjøre noe med!!



Vår og sommer er det kun hage og båtliv som står i fokus hos oss! Det blir rotete hus og skitne gulv pga mye tråkk inn og ut. Vi spiser og leker ute..kun inne for å koke ris til grillmaten og stelle ungene! ..så sant det er noenlunde vær da selvfølgelig! Poenget er; vi bruker ikke tid på å pusse opp innvendig om sommeren!


Men nå er høsten her, og jeg kjenner jeg klør i fingrene etter å pusse opp!! I løpet av de 2 årene vi har bodd her har vi fått gjort en del i huset, men det er ennå mye som gjenstår. Til nå har vi blandt annet bygget om kjelleren og laget 2 leiligheter, malt alle lister og dører hvit(de var mørkebrun), åpnet mellom stue og kjøkken og bygget "vinterhage" hvor vi har spisestue.


(før)

Nå drømmer jeg bare om et HVITT KJØKKEN og NYE BAD :) ..synd det ikke er gratis!
Både kjøkken og bad er egentlig i bra stand..det er bare ikke min stil!! Gulvet skal vi skifte ut når de små blir litt større :) Egentlig ganske avslappende å ha et gulv man ikke er redd for!





(før)

Nå er det helg! :) Setter stor pris på helg selv om jeg har mammaperm og er hjemme hele uken! Koser meg med familien i helgene!! Ikveld skal vi feire min spreke bestefar sin 88 års dag og jeg skal bake kake :)



GOD HELG!

tirsdag 22. september 2009

Er det mulig å ha SÅÅÅ gansperr?!

Jeg vurderer sterkt å aldri mer trene igjen!!! Etter en altfor lang pause fra sats begynte jeg igjen igår... det var hardt!! Men seriøst; Kan dette være sunt?? :P Klarer jo ikke å bevege meg! Er så stiv og støl i hele kroppen at jeg idag har hatt store problemer med å ta meg av min travle, snart 8mnd gamle rampegutt!! Lillegutt tenkte nok sitt da mamma lå og strevde på gulvet og ikke fant helt ut hvordan hun skulle klare å reise seg igjen.. Da jeg endelig kom meg på bena, fant jeg ut at det var like greit å sette seg i bilen og kjøre en tur. Da slapp jeg hvertfall å leke akrobrat! Men det var lettere tenkt enn gjort... Neste utfordning: Den lage bratte trappen ned fra huset!! (forøvrig en midlertidig trapp pga det store hullet som vi har gravd der vi skal bygge ut) Med stellebag, håndveske, kamera og nøkler i den ene hånden og baby-bilstol i den andre hånden (og nei, jeg går aldri 2 turer) forsøkte jeg forsiiiktig å bevege meg nedover- AU!! Og idet jeg skjærer en grimase, ser jeg inn i øynene på en av de 2 snekkerne på naboens tak! FLAU!! De to hadde nok fått en mindre morsom opplevelse dersom jeg ikke hadde vært så dum og latet som ingenting! DET GÅR IKKE AN Å SKJULE at man har gangsperr i lårene når man er på vei ned en trapp, nedlesset av ting og tang i hendene!!

Endelig i bilen! Kjørte 100 meter før lillegutt krevde litt underholdning.. "Lille petter Edderkopp" og "Bæ bæ lille Lam" for full hals, gjorde at gutten sovnet! Jeg benyttet anledningen til å besøke en av de koselig interiørbutikkene her i Bergen!


Går aldri tomhendt derfra
Oppi skålen skal jeg ha nøkler

Nå blir det litt koseligere i gangen vår

Dagens middag ble stor suksess! Mr.Handyman sa så fint; "det er første gang jeg har spist meg såå mett på fisk! Vanligvis spiser jeg bare til jeg er lei, men dette var jo kjempegodt!"

Ovnsbakt torsk!


  • 400 gram torskefilet
  • 2 gulrøtter
  • 1 paprika
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 liten rødløk
Krydre fisken med salt og pepper. Skjær grønnsakene i biter og surr dem i en stekepanne med smør, salt og pepper. Ha over i en ildfast form og legg fisken oppå. Settes i stekeovn med folie over. 180 garder i15 minutter.
Server med kokte poteter og brokoli. Kraften fra grønnsakene og fisken er en nydelig saus! Dersom du ønsker en fyldigere saus i tillegg: Toro, Lofoten fiskesaus!



Bon appetit

søndag 20. september 2009

En fin helg :)

Fredag var det så fint vær at vi tok oss en liten båttur etter middagen


Storegutten koser seg

Askøybroen


Lørdag ble det tid til litt shopping! Jeg er i høstmodus, det merkes på tingene har kjøpt


Tavle fra Styvis Handleri


Kasse som jeg skal ha posten oppi før den arkiveres :)

Denne også fra Styvis Handleri


Puter fra Princess


Idag skulle jeg jo ta bilder av benken med puter på, men desverre så regnet det. Fikk heller ta bilde av regnbuen da:)


Putene står fremdeles fremme i håp om at de skal komme til nytte en dag, men er vel snart på tid å pakke dem vekk..



Rester av sommeren på terrassen også! Tviler på vi får mer bruk for baderingen som ligger slengt her..

Innekos søndag kveld

Storegutten setter stor pris på å spille spill med oss! Ikveld spillte vi Elias spillet! Kan virkelig anbefales for de som holder på å lære seg å tall!



Varm sjokolade i høstmørket.. mmm


Brett, lyslykt og kopper er også noen av ny-innkjøpene mine
Brett og lykt fra Home&Cottage
Kopper fra Soria Moria på Vestkanen


Jeg hadde planer om å ta meg en tur på loppemarked idag.. Inspirert av dere andre ;) Men de var jo steng når jeg kom frem! Tips meg gjerne om neste loppemarked i Bergen!!

Smil fra meg til deg






lørdag 19. september 2009

Her bor vi! Del 1, EKSTERIØR og HAGE


Huset vi bor i kjøpte vi for drøyt 2 år siden. Jeg var veldig skeptisk til å kjøpe det pga verken kjøkken, bad eller gulv i huset var slik jeg ville ha det, og huset så egentlig litt ut som en brakke! Men etter at Mr.Handyman fikk meg med på en visning nr.2 ble jeg litt mer tent. Huset lå jo tross alt 20 meter fra sjøen og hadde egen båtplass!! Drømmen for oss båtfolk!!! Vi kjøpte :)

Vi har ikke angret en dag eneste dag!! Stortrives!! Vi har gjort veldig mye med huset, men fremdeles er det mye som gjenstår før det er slik jeg vil ha det. Noe av det vi har gjort er;

Bygget terrasse og malt huset hvitt

(før)

(etter)



Plen og terrasse i den lille hagen

(før)

Mr.Handyman må få litt skryt for arbeidet han har gjort her. Det gikk med noen timer på å lage gjerde, flytting av STORE steiner og graving i jord..kan ikke skryte på meg at eg har bidratt så forferdelig mye her, men litt har jeg gjort! (var gravid på da vi holdt på her) Før vi la ut rulleplen måtte jorden planeres fint ut og all stein måtte fjernes!




Kursiv
Det var utrolig gøy å rulle ut plenen! Gikk kjapt og var veldig lett! Og det gøyeste var jo at vi PLUTSELIG hadde grønn plen! Pusen lurte virkelig på hva som skjedde med jordhaugen som nettopp var der..
(du ser rullene med plen i bakgrunnen på bildet under)

FERDIG
Ikke helt grønn med det første..

..men etter et par uker ble den veldig grønn og fin!

(før)

På denne terrassen har Mr.Handyman laget en koselig benk i hjørnet!! Min favoritt i hagen!! Her har vi kost oss masse med sol, yrende båtliv på sjøen, gode venner og verdifulle øyeblikk med våre to små! Jeg finner jo selvfølgelig ingen bilder der benken ikke er full av gode venner eller familie, så jeg måtte rett og slett ut og ta et ganske dårlig bilde i mørket ikveld!! Dersom det er fint vær imorgen skal jeg gå ut og knipse igjen, da med puter på benken! Slik at dere får se :)

(etter)


Neste store prosjekt blir å bygge ut huset! Vi har gravd ut og planert, og skal snart støpe såle og ringmur. Så får vi ta det litt etter litt... Er jo ikke slik at det er gratis å bygge akkurat!

"Her bor vi! Del 2, INTERIØR" kommer når jeg har god tid til blogging :)

PUH...hang du med hele veien!? Ikveld er jeg alene hjemme igjen..med mine 2 syke små!! Mr.Handyman er ute med jobben og jeg skulle egentlig få besøk av en god venninne, men hun ville ikke bli smittet av små bassillusker :) Skjønner jeg godt! åh, nå holdt jeg på å glemme middastips igjen..

Søndagsmiddag: Biff shop suey


  • Strimlet biffkjøtt
  • 1 pose wok classic
  • kål
  • bønnespirer
  • Shop suey saus (blue dragon)
Serveres med ris!
Enkelt og greit!

God natt :)